Rapport

Hoitajat kertovat, mikä heidän työssään on parasta

Hoitotyöhön liittyvistä ongelmista uutisoidaan paljon ja julkinen keskustelu alasta on usein kielteistä. Pyysimme kolmea lähihoitajaa kertomaan, mistä he työssään nauttivat. Vastauksista paljastuu ihmisten merkityksellisyys.

Avatar

Tina Hagnäs

2/19/2024

Hoitajat kertovat, mikä heidän työssään on parasta

Huumori kukkii jokaisessa työvuorossa Iida Salolla, Enni Rantanen-Hongistolla ja Georgios Lostarakoksella. He viihtyvät yhdessä.

Aiherahoitettu artikkeli
Parasta ja palkitsevinta hoitotyössä on tyytyväinen asiakas. Tästä lähihoitajat Enni Rantanen-Hongisto, Iida Salo ja Georgios Lostarakos ovat yksimielisiä.
He ovat osa Turussa Hippoksentien varrella sijaitsevan Validian yksikön henkilökuntaa. Toimipisteessä asuu tällä hetkellä 60 eri tavoin liikuntavammaista, iältään 18–80-vuotiasta henkilöä.
– Tuntuu hyvältä, kun asiakas voi hyvin, saa sovitun palvelun ja itse koet tehneesi työsi hyvin, vuoromestarin vastuuta kantava Rantanen-Hongisto summaa.
– Tämä on palvelua, ja palkkio tulee siitä, että sinuun luotetaan. Ei tätä kukaan vain rahan takia tee, Lostarakos lisää.
Lähihoitajan tavanomainen työvuoro koostuu asiakkaiden perushoidosta aamu- ja iltatoimineen ja lääkehoitoineen. Vuoromestari organisoi päivittäistä työtä ja vastaa asiakkaiden kutsuihin. Yhdellä lähihoitajalla on vuoronsa aikana keskimäärin viisi asiakasta vastuullaan.
Kesken työvuoron haastatteluun saapuneet hoitajat toteavat, että ainakin heidän kohdallaan hoitoala on ylittänyt opiskeluaikaiset odotukset. Erityisesti ammatin monipuolisuus on yllättänyt heidät myönteisesti.
– Työnkuvani on oikeasti todella kattava ja antaa mahdollisuuden käyttää koko ammattitaitoani. Se ei ole mitenkään itsestään selvää, Iida Salo toteaa.

"Työ on antanut uudenlaisen, terveen empatian toisia kohtaan ja se tasapainottaa persoonani eri puolia. Koen palvelevani ihmisiä ja olevani itse usein se, joka siitä saa eniten."

Georgios Lostarakokselle hoitoala on antanut mahdollisuuden myös henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen.

Jutun asiasanat:

hoitotyö
työhyvinvointi
ihmiset
Avatar

Tina Hagnäs

2/19/2024

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.