Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport

Rapport — hyviä juttuja vuodesta 2013

Rapport on alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.


Terminä rapport tarkoittaa hyvää suhdetta, hyviä välejä ja yhteisymmärrystä. Rapport aloitti vuonna 2013 journalismin joukkorahoituspalveluna. Kokonaisuutemme muodostuu nykyisin kahdesta osasta, jotka mahdollistavat toisensa: yhteiskunnallisesta ja liiketoiminnallisesta puolesta.
Rapport Journalismi Oy on voittoa tavoittelematon yhteiskunnallinen yritys, jonka tavoitteena on syventää ymmärrystä maailmasta. Henkilörahoituksen mallissa ("Lukijoiden tuella") kuukausitilaaja maksaa suoraan tekijälle. Vastikkeena tilaaja saa suosikkitekijänsä jutut ensimmäisenä luettavakseen, tukee hänen työtään ja mahdollistaa juttusarjan jatkumisen. Rakenteilla oleva Teemarahoituksen malli julkistetaan vuoden 2024 alkupuolella. Jos olet ammattitoimittaja ja tahdot tietää lisää, ota yhteyttä.
Sisaryritys Aiherahoitettu artikkeli Oy on kokonaisuuden liiketoiminnallinen osa, joka on perustettu marraskuussa 2022. Se kehittää ratkaisuja yhteisöjen tilaamille ja maksamille sisällöille. Ensimmäinen malli on Aiherahoitettu artikkeli — sisältötyyppi, jossa on piirteitä natiivimainonnasta, sisältömarkkinoinnista ja toimituksellisesta tuotantotavasta. Tehtävän määrittelyn jälkeen toimituksellinen tiimi työskentelee vapaasti. Artikkeleiden tilaajat ja toimeksiannot kerrotaan julkisesti. Lisäksi artikkelit merkitään niistä kertovalla tunnuksella.
Ovatko Aiherahoitetut artikkelit journalismia? Eivät. Tarjoamme yhteisöille työkalun, jonka avulla ne voivat ostaa korkeatasoista käsittelyä ja huomiota merkittävinä pitämilleen aiheille ja teemoille. Tätä voi näkökulmasta riippuen kutsua esimerkiksi viestinnäksi, natiivimainonnaksi tai sisältömarkkinoinniksi.

Kokonaisuuden taustalla on monipuolinen, osaava ja sitoutunut tekijätiimi.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.