Mahdollista journalismi.

Rapport — mahdollista journalismi

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat. Vuonna 2023 Rapport.fi -alustasta julkaistaan kokonaan uusi versio.Visiomme on rakentaa skaalautuva alusta ja ekosysteemi journalismille. Näin mahdollistamme riippumattoman sisällöntuotannon.Visiomme on rakentaa skaalautuva alusta ja ekosysteemi journalismille. Näin mahdollistamme riippumattoman sisällöntuotannon. Ensimmäisessä vaiheessa (2022) edistämme Aiherahoitettua journalismia.

Aiherahoitettu journalismi tarkoittaa sitä, että ammattitoimittaja tekee riippumatonta sisältöä tilaajan haluamasta aiheesta. Tilaaja määrittelee aiheen, toimittaja päättää näkökulman. Rapport toimii palomuurina toimittajan ja tilaajan välillä. Tuloksena on riippumatonta, uskottavaa ja puhuttelevaa journalismia.

Rapportin taustalla on monipuolinen, osaava ja sitoutunut tekijätiimi. Meitä motivoi missiomme syventää ymmärrystä maailmasta.Taustalla voitto innovaatiokilpailusta, satoja toteutuneita juttujaTarinamme alkoi vuonna 2013, jolloin journalismin joukkorahoituspalvelu Rapport julkaistiin. Mukaan innostui heti noin 40 toimittajaa.

Alkuperäisessä mallissa toimittajat esittivät juttuideoita, joille kerättiin rahoitus suurelta yleisöltä. Näin toteutettiin kymmeniä laadukkaita, keskustelua ja kiinnostusta herättäneitä joukkorahoitettuja artikkeleita.

Alkuperäinen Rapport voitti liikenne- ja viestintäministeriön Mediainnovaatiokilpailun vuonna 2014.Rapport voitti mediainnovaatiokilpailun 2014.Rapportin kautta on rahoitettu ja julkaistu journalismia jo yhdeksän vuoden ajan. Tuotteliain julkaisijamme on palkittu tiedejournalisti Jani Kaaro, jonka oivaltavat tiedekolumnit ovat keränneet laajan lukijakunnan. Yhteensä uudella tavalla rahoitettuja juttuja syntynyt Rapportin kautta jo satoja.

Mahdollista journalismi.

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.