Mahdollista journalismi.

Usein kysyttyjä kysymyksiäRapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.1. Mikä Rapport on? 

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla. Missiomme on syventää ymmärrystä maailmasta journalismilla. 

Terminä rapport tarkoittaa hyvää suhdetta, hyviä välejä ja yhteisymmärrystä. 

2. Mitä tarkoittaa journalistinen alusta? 

Journalistinen alusta on paitsi kohtaamispaikka lukijoille, tekijöille, aiheille ja rahoittajille, myös julkaisualusta toimittajien toteuttamille sisällöille.  

Ammattitoimittajat toteuttavat alustalle riippumatonta sisältöä joko toimeksiantojen perusteella (Aiherahoitettu journalismi) tai lukijoiden tilaamana (Teema- ja näkökulmajournalismi).

3. Onko Rapport sitoutunut journalistin ohjeisiin?

Kyllä. Edellytämme JSN:n Journalistin ohjeiden noudattamista toimittajilta kaikissa alustalle toteuttavissa sisällöissä.Edellytämme JSN:n journalistin ohjeiden noudattamista.4. Kuka on Rapportin päätoimittaja?

Päätoimittajavastuu on artikkelin toteuttavalla toimittajalla. Hän tekee mahdolliset oikaisut ja päivitykset JSN:n ohjeiden sekä alan yleisten, vakiintuneiden käytäntöjen mukaisesti. Yksittäistä päätoimittajaa ei ole, koska Rapport.fi on julkaisualusta — ei perinteinen verkkojulkaisu.

5. Mikä on Rapportin tavoite?  

Tavoitteemme on rakentaa journalismille alusta ja ekosysteemi, joka on mahdollista ottaa käyttöön useilla markkinoilla. Näin mahdollistamme riippumattoman, syvällisen sisällöntuotannon. Missiomme on syventää ymmärrystä maailmasta journalismilla.Syvennämme ymmärrystä maailmasta journalismilla.Ammattilaisten toteuttamat sisällöt tarjoavat vastapainoa valeuutisille, sisältömarkkinoinnille ja kasvottomalle huutelulle. Samalla on selvää, ettei edes journalistinen metodi takaa täydellistä tai virheetöntä sisältöä.

6. Kuinka pääsen Rapportin toimittajalistalle? 

Jos olet toimituksellisen työn ammattilainen, jolla on vakuuttavia näyttöjä journalistisesta sisällöntuotannosta, olet tervetullut mukaan. Täytä hakemus tästä. 

7. Ketkä ovat Rapportin taustalla? Kuka alustan omistaa?

Rapportin taustalla on monipuolinen, osaava ja sitoutunut tekijätiimi, joka omistaa alustan. Ulkopuolisia sijoittajia ei ole. Meitä motivoi missiomme syventää ymmärrystä maailmasta. 

8. Mikä on Rapportin tarina?

Journalismin joukkorahoituspalvelu Rapport julkaistiin vuonna 2013. Mukaan innostui heti noin 40 toimittajaa. Toimittajat laativat juttuideoita, joille kerättiin rahoitus suurelta yleisöltä. Näin toteutettiin kymmeniä laadukkaita, keskustelua ja kiinnostusta herättäneitä joukkorahoitettuja artikkeleita.

Rapport voitti liikenne- ja viestintäministeriön Mediainnovaatiokilpailun vuonna 2014 sekä sai TEKES-rahoitusta palvelun kehittämiseen. Rahoituksen jälkeen palvelu sai uuden muodon kuukausirahoitteisena. 

Palvelun kautta on toteutettu satoja luettuja, pidettyjä ja keskustelua herättäneitä artikkeleita. Keväästä 2022 lähtien on valmisteltu Rapportin päivitettyä versiota, joka julkaistaan kokonaisuudessaan vuonna 2023.Alustamme kokonaan uudistettu versio julkaistaan 2023.Mahdollista journalismi.

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.