Rapport

Mahdollista journalismi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Mikä Rapport on?

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla. 
Terminä rapport tarkoittaa hyvää suhdetta, hyviä välejä ja yhteisymmärrystä. 

2. Mitä tarkoittaa journalistinen alusta? 

Kyseessä on paitsi kohtaamispaikkaa lukijoille, tekijöille, aiheille ja rahoittajille, myös julkaisualusta ammattilaisten toteuttamille riippumattomille sisällöille.  
Toimittajalistallemme hyväksytyt journalistit ja asiantuntijat toteuttavat sisältöjä joko toimeksiantojen perusteella (Aiherahoitettu journalismi) tai lukijoiden suoraan tekijöiltä tilaamina (Lukijoiden tuella).

3. Oletteko sitoutuneet journalistin ohjeisiin?

Kyllä, edellytämme JSN:n journalistin ohjeiden noudattamista kaikissa toteuttavissa sisällöissä. Mahdolliset oikaisut ja päivitykset artikkeleihin tehdään JSN:n ohjeiden sekä alan yleisten, vakiintuneiden käytäntöjen mukaisesti.
Edellytämme JSN:n journalistin ohjeiden noudattamista.

4. Kuinka minä itse voin tilata hyviä sisältöjä ja tukea journalismia?

Kehitämme uudenlaista ansainta- ja tuotantologiikka journalismille. Tällä hetkellä pilotoimme lukijoiden suoraan tukeman sisällön rahoitusmalleja Jani Kaaron ja Saara Särmän kohdalla. Voit tilata heidän artikkelinsa ja kaikki tilausmaksut (alk. 2,90€ / kk) kohdennetaan suoraan heidän työnsä mahdollistamiseen. Jokainen tilaus on tärkeä!
Lisäksi edistämme Aiherahoitettua journalismia, jossa sisältöjen maksajia ovat yritykset ja yhteisöt.

5. Mitä tarkoittaa Aiherahoitettu artikkeli? 

Aiherahoitettu artikkeli tarkoittaa sitä, että ammattitoimittaja tekee toimituksellista sisältöä tilaajan haluamasta aiheesta. Tilaaja määrittelee aiheen, toimittaja päättää näkökulman. Rapport toimii palomuurina toimittajan ja tilaajan välillä. Tuloksena on laadukasta ja puhuttelevaa journalismia.
Aiherahoitettujen artikkelien tilaaja ja toimeksiannon sisältö kerrotaan aina avoimesti.


6. Olen toimittaja. Kuinka pääsen mukaan Rapportin toimittajalistalle? 

Jos olet toimituksellisen työn ammattilainen (kirjoittava toimittaja, toimitussihteeri, valokuvaaja, kuvittaja) ja sinulla on vakuuttavia näyttöjä journalistisesta sisällöntuotannosta, olet tervetullut mukaan. Täytä hakemus tästä »

7. Millainen tavoite ja visio Rapportilla on?  

Visiomme on rakentaa journalismille alusta ja ekosysteemi, joka on mahdollista ottaa käyttöön useilla markkinoilla. Näin mahdollistamme riippumattoman sisällöntuotannon. Missiomme on syventää ymmärrystä maailmasta. Ammattilaisten toteuttamat laadukkaat sisällöt tarjoavat vastapainoa valeuutisille ja kasvottomalle, polarisoituvalle keskustelulle.

9. Kuka palvelun omistaa?

Rapportin taustalla on monipuolinen, osaava ja sitoutunut tekijätiimi, joka omistaa alustan. Ulkopuolisia omistajia ei ole.

10. Tarina Rapportin taustalla?

Rapport aloitti journalismin joukkorahoituspalveluna vuonna 2013 ja voitti Mediainnovaatiokilpailun vuonna 2014. Palvelun kautta on syntynyt satoja laadukkaita, keskustelua ja kiinnostusta herättäneitä artikkeleita.
Rapportin nykyistä versiota olemme rakentaneet parhaassa start up -hengessä syksystä 2022 alkaen. Yhteiskunnallisen yrityksen Rapport Journalismi Oy:n kumppaniksi perustettiin liiketoimintaan keskittyvä Aiherahoitettu Journalismi Oy.

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.