Rapport

Mahdollista journalismi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Mikä Rapport on?

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla. 

Terminä rapport tarkoittaa hyvää suhdetta, hyviä välejä ja yhteisymmärrystä. 

2. Mitä tarkoittaa journalistinen alusta? 

Kyseessä on paitsi kohtaamispaikkaa lukijoille, tekijöille, aiheille ja rahoittajille, myös julkaisualusta ammattilaisten toteuttamille riippumattomille sisällöille.  

Toimittajalistallemme hyväksytyt journalistit toteuttavat sisältöjä joko toimeksiantojen perusteella (Aiherahoitettu journalismi) tai lukijoiden tilaamana (Teema- ja näkökulmajournalismi).

3. Oletteko sitoutuneet journalistin ohjeisiin?

Kyllä, edellytämme JSN:n journalistin ohjeiden noudattamista toimittajilta kaikissa alustalle toteuttavissa sisällöissä.

Edellytämme JSN:n journalistin ohjeiden noudattamista.

4. Kuinka minä itse voin rahoittaa journalismia?

Pian pääset valitsemaan itse teemat ja tekijät, joiden käsittelyn haluat mahdollistaa kuukausitilaajana. Kehitämme ensiluokkaisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat lukijoille tärkeiden asioiden syvällisen käsittelyn.

Tällä hetkellä pilotoimme näkökulmajournalismin rahoitusmalleja palkitun tiedetoimitttaja Jani Kaaron kohdalla. Voit tilata hänen tiedekolumninsa ja kaikki tilausmaksut (alk. 2,90€ / kk) kohdennetaan hänen journalistisen työnsä mahdollistamiseen. Jokainen tilaus on tärkeä!

Lisäksi edistämme Aiherahoitettua journalismia, jossa sisältöjen maksajia ovat yritykset ja yhteisöt.

5. Mitä tarkoittaa Aiherahoitettu journalismi? 

Aiherahoitettu journalismi tarkoittaa sitä, että ammattitoimittaja tekee riippumatonta sisältöä tilaajan haluamasta aiheesta. Tilaaja määrittelee aiheen, toimittaja päättää näkökulman. Rapport toimii palomuurina toimittajan ja tilaajan välillä. Tuloksena on riippumatonta, uskottavaa ja puhuttelevaa journalismia.

Aiherahoitettujen toimeksiantojen sisältö ja maksaja kerrotaan näiden artikkelien yhteydessä aina avoimesti.

6. Olen toimittaja. Kuinka pääsen mukaan Rapportin toimittajalistalle? 

Jos olet toimituksellisen työn ammattilainen (kirjoittava toimittaja, toimitussihteeri, valokuvaaja, kuvittaja) ja sinulla on vakuuttavia näyttöjä journalistisesta sisällöntuotannosta, olet tervetullut mukaan. Täytä hakemus tästä »

7. Kuka on palvelun päätoimittaja?

Päätoimittajavastuu on artikkelin toteuttavalla journalistilla. Hän tekee mahdolliset oikaisut ja päivitykset JSN:n ohjeiden sekä alan yleisten, vakiintuneiden käytäntöjen mukaisesti. Yksittäistä vastaavaa päätoimittajaa ei ole, koska Rapport on journalististen sisältöjen julkaisualusta — ei perinteinen verkkojulkaisu.

8. Millainen tavoite ja visio Rapportilla on?  

Visionamme on rakentaa journalismille alusta ja ekosysteemi, joka on mahdollista ottaa käyttöön useilla markkinoilla. Näin mahdollistamme riippumattoman sisällöntuotannon. Missiomme on syventää ymmärrystä maailmasta journalismilla.

Missiomme on syventää ymmärrystä maailmasta journalismilla.

Ammattilaisten toteuttamat sisällöt tarjoavat vastapainoa valeuutisille ja kasvottomalle, polarisoituvalle keskustelulle. Samalla on selvää, ettei edes journalistinen metodi takaa täydellistä tai virheetöntä sisältöä.

9. Kuka palvelun omistaa?

Rapportin taustalla on monipuolinen, osaava ja sitoutunut tekijätiimi, joka omistaa alustan. Ulkopuolisia omistajia ei ole. Missiomme on syventää ymmärrystä maailmasta. 

10. Tarina Rapportin taustalla?

Rapport aloitti journalismin joukkorahoituspalveluna vuonna 2013 ja voitti Mediainnovaatiokilpailun vuonna 2014. Palvelun kautta on syntynyt satoja laadukkaita, keskustelua ja kiinnostusta herättäneitä artikkeleita.

Rapportin uutta tulemista olemme rakentaneet parhaassa start up -hengessä syksystä 2022 alkaen. Marraskuussa Rapport Journalismi Oy:n kumppaniksi perustettiin Aiherahoitettu Journalismi Oy.Mahdollista journalismi.

Rapport on journalistinen alusta, jossa lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.