Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport

”Priorisointi on suurin haasteeni” — Fanny Heinonen vie tamperelaista av-osaamista maailmalle

Film Tampereen ohjelmajohtajan tehtävänä on pitää Suomi ja Tampere mukana audiovisuaalisessa kilpailussa.

Toimittajan kuva

Tina Hagnäs

12/8/2023

Kuva: Arttu Timonen

Film Tampereen ohjelmajohtajaksi lokakuussa nimitetty Fanny Heinonen tietää olevansa haastavan paikan edessä: Hänen tehtävänään on viedä tamperelaista av-alan osaamista maailmalle tilanteessa, jossa koko toimiala on kansainvälisen murroksen kourissa.
– Hädin tuskin on selvitty pandemiasta. Sitten on sodat, inflaatio sekä kasvava kilpailu Euroopan sisällä ja maailmanlaajuisesti. Kyse on siitä, miten Suomi ja Tampere pysyvät kilpailussa mukana.
Huipulla tuulee, mutta Heinonen vakuuttaa, että silti päätä ei palella. Paineenhallintaa hän oppi jo teini-iässä kilpaurheilijana. Varmuutta antaa myös yrittäjätausta: työn tekemisen tavat on aina pitänyt luoda itse.
VIVAHTEIKKAASTI JA ANALYYTTISESTI itseään ilmaiseva Heinonen tunnetaan paitsi rohkeana tekijänä myös vahvana viestijänä.
– Olen yhdistelmä suomalaista suoraselkäistä reilua, avointa kommunikaatiota sekä lämmintä ja vauhdikasta ihmiset ensin -asennetta.
Asenne ja taidot juontavat juurensa lapsuudenkodista, jossa yhdistyi kaksi kulttuuria: äiti on Suomesta, isä Dominikaanisesta tasavallasta. Heinosen lapsuudessa 90-luvulla hänen kotikaupunkinsa Salo eli 90-luvun laman jälkeisissä raskaissa tunnelmissa.
– Ruskeana tyttönä siellä piti opetella keinot tuoda itseni nähdyksi muun kuin erilaisuuteni kautta. Se on muovannut minua.

Hädin tuskin on selvitty pandemiasta. Sitten on sodat, inflaatio sekä kasvava kilpailu Euroopan sisällä ja maailmanlaajuisesti. Kyse on siitä, miten Suomi ja Tampere pysyvät kilpailussa mukana.

OHJELMAJOHTAJANA HEINONEN työskentelee Business Tampereen palveluksessa ja vastaa Film Tampereen strategiatyöstä. Tätä ennen hän toimi Film Tampereen asiakkuusvastaavana ja yrittäjä-tuottajana.
– Aikaisemmin katse oli nykyhetkessä, nyt siinä, mitä huomenna tapahtuu. Lisäksi edustustehtäviä on enemmän.
Heinoselle uusi tehtävä on myös henkilökohtaisen kasvun paikka.
– Kasvamiseen tarvitaan aikaa ja toistot opettavat. Suurin haaste on nyt priorisointi. Samalla on pidettävä huoli jaksamisesta. Läheisten tuki, hoitavat ihmissuhteet ja mielenterveydestä huolehtiminen ovat tässä suhteessa tärkeitä.
Hän panostaa myös terveisiin elämäntapoihin.
– Minut tunnetaan vihersmoothiepiipertäjänä, enkä turhaan roiku kinkereissä, hän naurahtaa.
Tampereella Heinonen on kotonaan.
– Tampereen ilmapiirissä on tilaa tehdä asioita omalla tavalla ja siksi se tuntuu kodilta myös ammatillisesti.

Jutun asiasanat:

film tampere
elokuvat
av-osaaminen
Toimittajan kuva

Tina Hagnäs

12/8/2023

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.