Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Jokainen meistä on kävelevä esimerkki

Oletko valmistautunut siihen hetkeen, kun huomaat, että elämänasenteesi on ollut sinulle haitallinen? Siihen kun legendaarisen maitomainoksen lause "Minähän en maitoa ole juonut, enkä juo," onkin ollut sinun kohdallasi totisinta totta?

On pahuksen helppoa nauraa sille maitomainoksen miehelle, joka jo omalla olemuksellaan todistaa sen, että hänellä taitaa olla vähän muutakin vastarintaa ympäristön normeille.
Kuinka pitkään jaksat nauraa itsellesi, jos huomaat, että olet oikeasti samanlainen jäärä kuin se mainoksen mies, vaikka luulet olevasi aivan muuta?
Voin sanoa, että et huomaa omaa jääräpäisyyttäsi tälläkään hetkellä. Sinä olet oikeasti sokea omalle ajattelullesi niin pitkään, kunnes saat kunnolla näpeillesi. Vain poikkeusyksilöt kykenevät muuttamaan radikaalisti omaa ajatteluaan, ilman ulkoisen paineen tuomaa puristusta.
Ensimmäiset lukijat lopettavat muuten lukemisen tähän, koska heille oman ajattelun merkitys ei avaudu. Hauskaa päivää heille, me muut jatkamme vielä eteenpäin....
Sinä voit teeskennellä itsellesi, että olet oikeasti muutoskykyinen, dynaaminen ja avoin henkilö, mutta et ole sitä. 
Se johtuu siitä, että käytät aina vain turvallisia ja tutuiksi tulleita ajattelupolkuja. Tutustut asioihin käyttämällä aina samaa näkökulmaa. Ajattelet vaistonvaraisesti aivan samalla tavalla, kuin lähes joka aamu valmistelet itsesi tulevaan päivään. Toistat tutut rutiinit samassa järjestyksessä. Joka kerta sinulla olisi aikaa lähteä ajoissa, mutta silti teet jotakin tyhjänpäiväistä ja lähdet liikkeelle viimeisellä hetkellä. Niin tapahtuu, vaikka kuinka olisit ajatellut kymmentä minuuttia aikaisemmin, että nyt minä lähden tästä talosta ajoissa kohti työtä tai opiskelua. Päiväsi murmelina alkaa viimeistään siitä, kun huomaat olevasi bussipysäkillä samaan aikaan kuin aina ennenkin ja sinun seurassasi ovat ne samat ihmiset, kuin joka aamu tätä ennen. 
Ilman oman asenteesi muuttamista, voit olla varma siitä, että tapaat samat ihmiset vastaisuudessakin. Et edes huomaa, kuinka te kaikki vanhenette vaivihkaa. 
Väitän että sinä pystyt muuttamaan omaa asennettasi. Väitän myös, että jos kykenet muuttamaan omaa asennettasi, sen tuoma vaikutus omaan elämääsi on suurempi, kuin olet ikinä kuvitellut.
Nyt sinulla on jo varmistin vapautettuna omasta käsiaseestasi ja se osoittaa kohti minun päätäni. Taas yksi v-tun konsultti yrittää motivoida minua ja leikkii jotakin motivaatiogurua. Ehkä ajattelet, että antaa sen kertoa vielä pari lausetta, niin voin sanoa oman vankan ja painavan mielipiteeni.
Seuraavaksi sanot, että "motivaatiopuhujat ovat tyhjänpäiväisiä". Vastaan sinulle: Niin ovatkin, jos sinä et halua ottaa mitään vastaan. Tiedän tämän kokemuksesta.
Ei ole sataprosenttisesti oma vikasi, jos olet niin kivettynyt, että et näe asioiiden läpi. Mutta valitettavasti sillä ei ole mitään merkitystä, kenen syytä se on. Vain sinä voit muuttaa oman asenteesi. Omasta kokemuksesta tiedän, että asennemuutos voi viedä ihmiselämän. Sinun kohdallasi voi käydä niin, että kymmenen vuoden päästä kirjoitat tätä samaa, mitä minä nyt.

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.