Rapport

Tässä ovat vuoden 2017 parhaat elokuvat ja missä ne voi nähdä vuonna 2018

Elokuvatoimittaja Janne Sundqvist listasi 20 parasta elokuvaa ja tiedon siitä, missä ne voi nähdä.

Avatar

Janne Sundqvist

12/31/2017

Tässä ovat vuoden 2017 parhaat elokuvat ja missä ne voi nähdä vuonna 2018
Mikä huikea elokuvavuosi 2017 olikaan! Parhaiden 20 elokuvan listalleni ei mahdu yhtään teosta, jota en voisi suositella intomielisesti ihan kaikille.
Erityisen hyvä vuosi oli kotimaiselle elokuvalle, genre-elokuville ja LGBT-aiheille. Ne kaikki näkyvät myös tällä listalla.
Olen valinnut listalleni sellaisia elokuvia, joita on esitetty tänä vuonna uusina elokuvateattereissa tai elokuvafestivaaleilla niin Suomessa kuin maailmallakin. Näin ollen sinulla on mahdollisuus nähdä monet näistä elokuvista vielä elokuvateatterissa vuonna 2018.
Mikä parasta, listan kärkikolmikon voi käydä katsomassa elokuvateatterissa Suomessa vielä keväällä 2018.

20. TOIVON TUOLLA PUOLEN (OHJ. AKI KAURISMÄKI)  
Aki Kaurismäki toi globaalin pakolaiskriisin vaivattomasti osaksi tarinoidensa muuten tuttua nostalgista maailmaa. Elokuvaa parjattiin vanhaa toistavaksi, mutta minusta erityisesti ajankohtainen teema toi ihan uudenlaisen vireen ohjaajalle tyypilliseen humanistiseen satuun. Pidin myös silmäniskuista sille, miten moniaalla kulttuurit koko ajan oikeasti sekoittuvat.
Todistin Berliinin elokuvajuhlien pressinäytöksessä, miten eri puolilta maailmaa tulleet toimittajat riemuitsivat elokuvan kohtauksista täysin palkein. Kaiken lisäksi he nauroivat aina eri kohdissa kuin minä, mm. Töölön oikealle Gandi-ravintolalle, jota ilmeisesti luultiin myös Kaurismäen vitsiksi. Tuo kokemus avarsi ymmärtämään paremmin Akin elokuvien kansainvälistä viehätystä.
Niin joo, vielä: värien käyttämisessä vain harva ohjaaja koko maailmassa pystyy samaan. Heistä esimerkki myös myöhemmin tällä listalla.
Toivon tuolla puolen lähetetään keväällä Yleltä ja on sen jälkeen katsottavissa Yle Areenassa.
Avatar

Janne Sundqvist

12/31/2017

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.