Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
UUSI JUTTUSARJA — LUE JANI KAARON PERJANTAITÄRPIT >

Minne muna menee Mignonien tieltä?

Mignon-muna on vegaaninen, mutta se tehdään oikeaan kananmunan kuoreen. Mihin ne sisukset käytetään?

Mignon muna on varsinainen klassikko - ja pääsiaisen aikaan niitä myydään joka vuosi noin 1,5 - 1,6 miljoonaa kappaletta. 
Nämä munat ovat vegaanisia, eivätkä ne ole suklaata vaan mantelinougatia. Ne tehdään oikeaan kananmunan kuoreen - mikä ei tietenkään ole missään määrin vegaanista. Joka vuosi vegaanit keskustelevat nettipalstoilla siitä, voiko vegaani syödä Mignon-munia. Kai munien sisus käytetään ainakin järkevästi?
Kyllä, sanoo viestintäjähtaja Liisa Eerola Fazerilta. Kanat munivat munat Kaarinassa Varsinais-Suomessa. Tuottaja on sama, joka myy munia myös merkillä Kultamuna. He poraavat munankuoriin reiän ja puhaltavat sisuksen pois, käytettäväksi Fazerin leivonnaisissa. Esimerkiksi kekseissä.

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!