Minne muna menee Mignonien tieltä?
Elina Venesmäki
3/30/2018
Mignon muna on varsinainen klassikko - ja pääsiaisen aikaan niitä myydään joka vuosi noin 1,5 - 1,6 miljoonaa kappaletta.
Nämä munat ovat vegaanisia, eivätkä ne ole suklaata vaan mantelinougatia. Ne tehdään oikeaan kananmunan kuoreen - mikä ei tietenkään ole missään määrin vegaanista. Joka vuosi vegaanit keskustelevat nettipalstoilla siitä, voiko vegaani syödä Mignon-munia. Kai munien sisus käytetään ainakin järkevästi?
Kyllä, sanoo viestintäjähtaja Liisa Eerola Fazerilta. Kanat munivat munat Kaarinassa Varsinais-Suomessa. Tuottaja on sama, joka myy munia myös merkillä Kultamuna. He poraavat munankuoriin reiän ja puhaltavat sisuksen pois, käytettäväksi Fazerin leivonnaisissa. Esimerkiksi kekseissä.
Elina Venesmäki
3/30/2018