Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport

Miten sopeutua ilmastonmuutokseen?

Maa-ja metsätalousministeriö ja Tapio aloittivat tänään viestintäkampanjan Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu. Sen tavoitteena on jakaa tietoa ilmastonmuutoksen hillinnästä ja siihen sopeutumisesta.

Ilmastonmuutos vaikuttaa monella tavalla meistä jokaisen arkeen, vaikka ilmaston lämpeneminen saataaisiin lopetettua heti. Maa-ja metsätalousministeriö ja Tapio aloittivat tänään viestintäkampanjan Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu. Sen tavoitteena on jakaa tietoa ilmastonmuutoksen hillinnästä ja siihen sopeutumisesta. Kampanja näkyy tulevalla viikolla laajasti sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #ilmastonmuutoshaltuun ja #hyvänsäänaikana. Kulunut vuosi sään ääri-ilmiöineen on tuonut ilmastonmuutoksen vaikutukset selvästi kaikkien nähtäville. Kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n tuore raportti osoittaa, että meidän on kaikin tavoin pyrittävä hillitsemään ilmaston lämpenemistä. Samalla meidän on kuitenkin myös löydettävä parhaat keinot varautua ja sopeutua esimerkiksi helteisiin ja kuivuuteen sekä rankkasateisiin, tulviin, kasvaviin kosteusmääriin ja koviin tuuliin.
Viestintäkampanja on osa Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman toteuttamista.
Kampanjaan osallistuu myös paljon järjestöjä, jotka viestivät tulevan viikon aikana ilmastonmuutokseen varautumisesta ja sopeutumisesta kukin omista näkökulmistaan.
Kampanjassa ovat mukana muun muassa Finanssiala, Hengitysliitto, Hyötykasviyhdistys, Kansalaisareena, Kuluttajaliitto, Luonto-Liitto, Maa- ja kotitalousnaiset, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Marttaliitto, Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto, ProAgria, Suomen 4H-liitto, Suomen Mehiläishoitajain Liitto, Suomen metsäkeskus, Suomen Metsäyhdistys, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Omakotiliitto, Suomen Partiolaiset, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Suomen Punainen Risti, Viherympäristöliitto ja WWF Suomi.
Sivustolle on koottu tiiviit tietopaketit ilmastonmuutoksen vaikutuksista sekä toimintavinkkejä sopeutumiseen. Teemat ovat asuminen, piha ja puutarha, terveys, luonto ja vapaa-aikasekä häiriötilanteet.

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.