Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Päiväkirjan 12. sivu

Tässä päiväkirjamerkinnässä Sisko Savonlahti luo katsauksen lähimenneisyyteen, koska tulevaisuuteen katsominen olisi liian stressaavaa.

Istuin eilen kotini lattialla ja puhuin videopuhelua Espanjassa asuvan ystäväni kanssa. (Aiheet: thaimaalainen ruoka ja sen ihanuus, koirat, miksi minulla on aina niin vaikeaa, pitäisikö minun blondata hiukseni, jos blondaisin hiukseni, mitä kaikkea se muuttaisi ja niin edelleen.) Kello oli puoli kahdeksan illalla kun katsoin ikkunasta ulos ja huomasin, että siellä oli säkkipimeää. Puhelimen ruudulta näin, että Madridissa paistoi vielä aurinko. 
"Miten siellä voi olla vielä noin valoisaa?" kysyin ystävältäni.
Hän vastasi, että tottakai on, hänhän asuu Madridissa. 
Videopuhelun jälkeen mietin, mitä tein viime vuonna samaan aikaan vuodesta ja muistin, että istuin aika paljon silloinkin kotini lattialla ja puhuin videopuheluita Espanjassa asuvan ystäväni kanssa. Sitten mietin sitä, kuinka terapeuttini oli aiemmin päivällä, eilen siis, sanonut minulle: 
"Ihminen muuttuu vuodessa. Ei tietenkään kokonaan, mutta jonkun verran."
 
Tänään olen miettinyt sitä, kuinka paljon olen muuttunut parissa viikossa: Olen nähnyt kolme leffaa Rakkautta & Anarkiaa -festareilla, minkä lisäksi olen käynyt muutamilla treffeillä ja yhdessä työhaastattelussa. On ollut taas pakko miettiä, minkälaisena ihmisenä sitä muille itsensä esittelee. Olenko sinut itseni kanssa, mitä haluan elämältäni, olenko jo hyväksynyt sen, etten tiedä mitään parempaa kuin syödä sipsejä ja katsoa televisiosta roskaa? Olenko työtön vai olenko yrittäjä (tätä on Kelakin kovasti kysellyt) — vai olenko sittenkin in between jobs, kuten eräs ystäväni asian tänään ilmaisi kun seisoimme Lasipalatsin edessä ja kerroin hänelle kuulumisiani? Sivuhuomiona mainittakoon, että tuon ystäväni tapaaminen oli mielenkiintoista siksikin, että hän muistutti, miten vuosia sitten toisiimme tutustuimme:
”Mä katoin Instagramissa kuvia hästäkillä Artek ja sit päädyin sun tilille kun sulla oli siellä se valaisin ja sit aloin seuraa sun koiraa Facebookis…”
 
Kaikki on niin randomia.
 

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.