Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
UUSI JUTTUSARJA — LUE JANI KAARON PERJANTAITÄRPIT >

Ravitsemustieteilijät ajavat sammutetuin lyhdyin

TähtijuttuSelluloosaa jätskiin ja selluloosaa kaljaan. Asiantuntijoiden mukaan ongelmaa ei ole, mutta onko totuus näin yksinkertainen?

Toimittajan kuva

Jani Kaaro

3/20/2024

Lukijoiden tuella

Moni mediankuluttaja on saattanut maaliskuun aikana törmätä uutiseen, jossa Aalto-yliopiston professori Olli Dahl kertoo syöneensä joka aamu lusikallisen selluloosapulveria. Ilta-Sanomien mukaan Dahl lihoi selluloosadieetillään kolmessa kuukaudessa kuusi kiloa, ja muun muassa tämän vuoksi jutussa ehdotetaan, että selluloosaa voisi lisätä nälänhädästä kärsivien elintarvikkeisiin. Dahl väittää, että selluloosa auttaa suolistoa ottamaan ravinnosta enemmän irti.
Selluloosa on näköjään pinnalla, sillä sama juttu toistettiin suunnilleen samassa muodossa useissa tiedotusvälineissä.
Lisäksi tätä aiemmin YLE:n Tiedeykkönen käsitteli selluloosan käyttömahdollisuuksia ja ihmetteli, miten puupohjaista ainetta voidaan lisätä elintarvikkeisiin. Kaikissa jutuissa ja ohjelmissa toistettiin, että selluloosa on terveellistä ja että se vain kulkee suolen läpi tekemättä mitään – paitsi että jos se jotakin tekee, se toimii eräänlaisena kuituna ja on näin ollen terveysvaikutteinen.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään

Haluatko jatkaa lukemista?

Tilaajana saat Jani Kaaron uusimmat jutut ja lukuoikeuden kymmeniin aiempiin artikkeleihin.

Tilaajana myös tuet Kaaroa — Rapportin tilausmaksuista enemmistö menee aina suoraan tekijälle.

"Pidätkö lukemastasi? Tiedekolumnini Rapportissa ovat mahdollisia vain teidän maksavien lukijoiden ansiosta, koska kirjoitan elääkseni.

Kiitos sinulle!"

Jani Kaaro

Jani Kaaro

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!