Rapport

Vesalan uudet kappaleet lumosivat Huvila-teltassa ja lämppärinä esiintynyt Karina soi entistä hienommin

Karinan biisit soljuivat bambimaisessa suloudessa taustakuoron siivittämänä. Vesalan keikallakaan mikään ei dropannut tunnelmaa.

Vesalan uudet kappaleet lumosivat Huvila-teltassa ja lämppärinä esiintynyt Karina soi entistä hienommin
Viime sunnuntaina päättyneiden Helsingin Juhlaviikkojen ilahduttajia olivat Karinan ja Vesalan keikat Huvila-teltassa viime viikon keskiviikkoiltana. Keikka myi loppuun jo hyvissä ajoin, eikä ihme, koska esiintymässä olivat suitsutetut kotimaiset poptekijät. Vesalaa ja Karinaa yhdistää taitavuus luoda persoonallisia ja samaistuttavia sanoituksia. 

Karina. Kuva: Pietari Purovaara / Helsingin Juhlaviikot
Vuonna 2014 perustettu Karina-yhtye on saanut paljon hehkutusta kriitikoilta, ja itse tykästyin heidän hentoon kitaraindiepoppiinsa vuoden 2017 Sidewaysissä ja viime vuonna Flow'n pallolavalla. Tänä vuonna heidät olisi nähnyt Flow'ssa Black Tentissä.
Kitaristi Karin Mäkirannan ja basisti Helmi Tikkasen muodostama Karina-yhtye soittaa niin sanottua dreampoppia, unimusiikkia. Kappaleilla on sellaisia suloisia nimiä kuin Bambi, Kenkäkaverukset tai Uni. He julkaisivat debyyttialbuminsa alkuvuodesta 2018, ja toinen albumi ilmestyy alkuvuodesta 2020. Vaikka yhtye laulaa suomeksi, se on tänä kesänä kiertänyt Eurooppaa amerikkalaisbändi Beirutin kanssa.
Juhlaviikkojen esitys oli rauhallinen, pienimuotoinen ja intensiivinen. Nuoret tekijät ottivat hieman pönöttävän Huvila-teltan suvereenisti haltuunsa. Laulajat olivat saaneet kuuteen kappaleeseen tuekseen naispuolisen taustakuoron, joka oli piristävä lisä äänimaisemaan jopa elektronista efektiä muistuttavalla laulullaan. Karina esitti uusia kappaleita myös tulevalta levyltään, ja esimerkiksi monivaiheinen En oo tän enempää esitteli Karinan uutta puolta sisältäen rytmivaihdoksia triphopista rockiin. 
Mäkiranta ja Tikkanen laulavat eteerisissä kappaleissaan usein parisuhteiden vaikeuksista ja sydänsuruista, mutta sävelet ovat kipeiden aiheiden vastapainoksi lempeitä ja tyttömäisen leikkisiä. Sanoista oli tosin välillä vaikea saada selvää suuren teltan hälyssä. Esiintymiseen kaipaisi myös ajoittain vauhdikkaampaa otetta ja kappaleiden säveliin enemmän variaatiota.
Mäkiranta ja Tikkanen liikkuivat lavalla vain vähän eivätkä harrastaneet välispiikkejä. Esitys luottikin ennen kaikkea musiikin voimaan. The Holy -yhtyeestä tuttu rumpali Eero Jääskeläinen löi rumpuja vimmaisesti. Kauniit valot värjäsivät lavan milloin kokonaan liilaksi, milloin siniseksi tai muun väriseksi. 

Vesala. Kuva: Pietari Purovaara / Helsingin Juhlaviikot
Väliajan jälkeen lavan valloitti PMMP-yhtyeen jälkeen vuodesta 2015 lähtien menestynyttä soolouraa Vesala-nimellä tehnyt Paula Vesala. Los Angelesin näytelmäkirjailijaopiskelut ovat pulkassa ja avioliitto The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylösen kanssa päättynyt, ja Vesala on muuttanut poikansa kanssa takaisin Helsinkiin.

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.