Rapport

Season Film Festival näyttää uusia laatuelokuvia verkossa ja kuuden hengen teatterinäytöksinä

Season Film Festival kestää keskiviikosta sunnuntaihin. Lue arviot kolmesta elokuvasta: 1840-luvun Englannissa toiseen naiseen rakastuvasta paleontologista elokuvassa Ammonite, homoseksuaalista tsekkiläisestä kansanparantajasta elokuvassa Charlatan ja mystisten pilvien takia eristyksissä elävästä parista brasilialaisessa elokuvassa The Pink Cloud.

Season Film Festival näyttää uusia laatuelokuvia verkossa ja kuuden hengen teatterinäytöksinä
Season Film Festival järjestetään yhdeksännen kerran, mutta koronan vuoksi nyt valtakunnallisena verkkofestivaalina 5.–9. toukokuuta. Tapahtuman takana on Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry.
Elokuvat ovat katsottavissa viiden vuorokauden ajan siitä, kun niiden esitysaika on alkanut, ja jokaisena festivaalipäivänä tulee katsottavaksi kaksi elokuvaa tapahtuman ohjelmistosta. Yksi elokuva maksaa kahdeksan euroa. Verkkonäytösten lipunmyynti jatkuu sunnuntaihin kello 21.00 saakka. 
Verkkotapahtuman lisäksi Season Film Festival tarjoaa Riemukupla-elokuvateatterinäytöksiä Helsingissä 5.-9. toukokuuta. Riemukupla-näytöksissä nähdään myöhemmin laajempaan valkokangaslevitykseen tulevia elokuvia. Riemukupla-näytökset myytiin ennakkoon koronaturvallisina yksityisnäytöksinä kuuden hengen seurueille. 
Alla on arvioni kolmesta kiinnostavasta elokuvasta festivaalin ohjelmistosta. 
 


AMMONITE 

Erinomaisesta God's Own Country -elokuvasta (Iso-Britannia 2017) tunnettu brittiläinen ohjaaja Francis Lee on tälläkin kertaa tehnyt karhean romanttisen draaman kahden samaa sukupuolta olevan henkilön rakastumisesta. Tällä kertaa tapahtumapaikkana on Lyme Regisin pikkukaupunki Englannissa 1840-luvulla. 
Ammonite tarkoittaa ammoniittia, jotka ovat muinaisten merieläinten fossiileja. Niitä etsii rantakallioilla joka aamu Mary Anning (1799–1847). Hän on harvinainen tapaus aikakaudellaan: naispuolinen paleontologi. Monet miespuoliset paleontologit ja keräilijä vievät härskisti kunnian hänen löydöistään, mutta hän saa myös arvostusta. Naimaton Mary saa elantonsa myymällä pienessä puodissa fossiileja ja simpukoista tehtyjä matkamuistoja. 
Kova kohtalo on tehnyt Marystä sulkeutuneen ja vähäsanaisen erakon: hänen naisena kohtaamansa vähättely miesvaltaisella alalla, kahdeksan sisaruksen kuolema jo lapsena ja elämä surujen murtaman vanhan äidin kanssa. Tämän päälle vielä yksinäisyys ja pettymykset lesbona yhteiskunnassa, jossa homoseksuaalisuus on tabu. Elämään tuo kuitenkin iloa ja merkitystä työ, jolle hän on täysin omistautunut. 
Nelikymppisen Maryn elämään tulee muutos, kun varakas nuori geologi Roderick Murchison saapuu Lontoosta yllättäen hänen puotiinsa ja vaatii sinkkäästi päästä mukaan Maryn rantakierrokselle. Mukanaan hänellä on nuori vaimonsa Charlotte. Charlotte kärsii melankoliasta, koska ei ole onnistunut saamaan lasta. Roderick jättää vaimonsa vastantahtoisen Maryn hoiviin, kun mies itse lähtee useamman viikon pituiselle, arkeologiselle tutkimusmatkalleen (Mary taas ei koskaan pääse arkeologisille retkille kotikaupunkinsa ulkopuolelle). Pikkuhiljaa nämä kaksi täysin eri maailmoista tulevaa naista alkavat tuntea vetoa toisiinsa. 

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.