Rapport

Naurettavaa menoa: kekseliäs musiikkikomedia ja söpö lemmikkianimaatio viihdyttävät ensi-illassa

Molemmissa tämän viikon ensi-iltakomedioissa lähtökohtana on ajatusleikki. Yesterday-elokuva huvittelee ajatuksella, jos vain yksi ihminen muistaisi The Beatlesit. Lemmikkien salainen elämä 2 -animaatiossa pohditaan jälleen sitä, millaisiin seikkailuihin lemmikit joutuvat omistajien ollessa muualla.

Naurettavaa menoa: kekseliäs musiikkikomedia ja söpö lemmikkianimaatio viihdyttävät ensi-illassaLEMMIKKIEN SALAINEN ELÄMÄ 2

Secret Life of Pets 2  |  Husdjurens hemliga liv 2
 
Söpöyttä söpöyden perään! Lemmikkien salainen elämä 2 lunastaa odotukset suloisten karvaturrukoiden osalta. Illumination-studion animaatio sisältää paljon hupaisaa kohellusta ja hassuja hahmoja. 
Lemmikkien salainen elämä 2 on jatko-osa kesän 2016 menestyselokuvalle, ja se kertoo samassa kerrostalossa New Yorkissa asuvista lemmikeistä ja heidän puuhistaan. Pääosassa eniten olevan terrieri Maxin elämässä tapahtuu muutoksia: hänen omistajansa löytää puolison ja pian perheeseen syntyy vauva. Max havahtuu maailman vaaroihin suojellessaan pikkulasta, ja hauvan hermot alkavat olla riekaleina. Perhe lähtee lepäämään maaseuturetkelle, ja Max ja perheen toinen koira Duke pääsevät tutustumaan ensimmäistä kertaa maaseudun eläimiin.
Kotipuolessa taas pomeranian Gidget yrittää pelastaa Maxin lempilelun, joka on vahingossa pudonnut kymmeniä kissoja omistavan mummon asuntoon. Mukaansa pelastusopetaatioon koira saa muun muassa Lumipallo-pupun, joka kuvittelee olevansa oikea supersankari omistajansa antaman supersankariasun takia. Vielä suurempi tehtävä ystävyksillä on pelastaa pahamaineiseen sirkushuvipuistoon joutunut tiikeri. Kaikki eläinhahmot joutuvat eri tavoin kohtaamaan pelkonsa ja löytämään sisältään tarpeeksi rohkeutta. 
Idea animaatioille on syntynyt lemmikkien omistajien yleisestä ajatusleikistä ja mietinnästä siitä, mitä heidän lemmikkinsä todella tekevät, kun omistajat ovat poissa. Elokuvan ovat tuottaneet Illuminationin perustaja ja johtaja Chris Meledandri ja hänen yhteistyökumppaninsa Janet Healy, joiden kädenjälkeä ovat mm. Grinch, Itse ilkimys ja Kätyrit –elokuvat.
On hienoa, että elokuva ottaa kantaa villieläinten vangitsemiseen ihmisten huvitusta varten. Muuten elokuva on kliseinen siinä, että pahikset ovat luihunnäköisiä hahmoja, joissa ei ole mitään hyviä puolia. Tuntuu myös rasistiselta, että pahikset ovat venäläisiä. Miinusta rapisee lisäksi siitä, että eri eläinhahmojen tarinat tuntuvat aika irrallisilta eikä elokuvassa synny yhtä eheää juonta. Lisäksi elokuvan sukupuoliroolit ovat aika vanhanaikaiset, paitsi Lumipallon loppukohtauksen osalta. Esimerkiksi maatalossa äijämäinen Rooster-koira opettaa Maxin olemaan karskimpi, oikea "cowboy". 
Elokuvan pääpaino on kuitenkin lutuisissa ja moniulotteisissa eläinhahmoissa ja niiden suhteissa omistajiinsa. Vaikka animaatio ei onnistu naurattamaan alusta loppuun, niin se tarjoaa monia hauskoja ja lemmikinomistajille samaistuttavia hetkiä. Kannattaa katsoa myös lopputekstit. 

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.