Rapport

Helsingin Suvilahdessa järjestetty Flow Festival lumosi jälleen

Arvioissa esitellään rap-duo SOFAn jäähyväiskeikka, uransa huipulla oleva newyorkilainen indiepop-artisti Caroline Polachek ja ilmiömäinen ranskalainen elektropop-artisti Christine and the Queens.

Helsingin Suvilahdessa järjestetty Flow Festival lumosi jälleen

Christine and the Queens (Heloïse Letissier). Kuva: Riikka Vaahtera / Flow Festival 2023

SOFA


Vähän päälle kolmekymppisten helsinkiläisten Sonja Kuittisen ja Fanni Noroilan 10-vuotias rap-duo SOFA veti jäähyväiskeikkansa Flow-lauantain alkuillassa. Paikkana oli uusi Heineken Silver Arena -teltta, minkä hämäryydessä spot-valot pääsivät oikeuksiinsa. Lavan keskelle etuosaan oli laitettu esiintymiskoroke, minkä ansiosta artistit näkyivät kauemmaksikin.
Tunnelma oli riehakas ja veikeä, vaikka kyseessä oli jäähyväiset. Kuittinen ja Noroila hyppivät ja moshasivat lavalla minkä kerkesivät ja lauluääneen kärsimättä. Välillä tosin kaihoisat ja lämpimät tunteet pääsivät pintaan, ja laulajat esiintyivät usein käsikädessä. Noroila kyynelehti pari kertaa liikutuksesta välispiikkiensä aikana. Taustavideolla nähtiin myös valokuvia SOFAn uran ja nuorten naisten ystävyyden varrelta.
Visuaalisesta suunnittelusta vastasi Tuomas Honkanen. Kuittisen ja Noroilan esiintymisasut olivat viehättävät ja persoonalliset. Jaloissa oli läpikuultavat mustat polvisukat ja lenkkarit, värikkäiden pyöräilyshortsien päällä oli farkkuhameet, yläosana mustat bikinit ja värikkäät kirjaillut hiha-asut ja kasvoilla aurinkolasit. Esiintyjät kävivät kesken keikkaa vaihtamassa päälleen Linnea Minkkisen Studio Lamean valkoiset, viktoriaanisen röyhelöiset ja puhvihihaiset pitsiasut, joiden selkäosia koristivat isot punaiset rusetit. Asut olivat keskenään erilaiset mutta samanhenkiset. Korvissa ja hiuksissa oli paljon valkoisia helmiä.
Keikan aikana kuultiin kaikki tarttuvat ja feministiset hitit, kuten viime vuodella julkaistu Tytöt ja vanhemmat Legginsit on housut, Lucy Liukas, Tyttörukka ja Puolukoita. SOFA esiintyy yleensä ilman taustalaulajia, mutta nyt lavalla oli välillä kuusi naispuolista taustalaulajaa.
Show oli suomalaisten, nuorten naispuolisten feministiräppäreiden juhlaa. Ei tipu -biisin vierailevat artistit olivat Adikia ja Satu. Räppäri F kävi vetämässä SOFAn kanssa biisin Tää kestää vaikken kestä sua. DJ:nä hääri DJ SHY GRL eli Inka Rantakallio. SOFA on alunperinkin äänittänyt Sotamaalauksii-biisinsä Ruusujen Ringa Mannerin kanssa vuonna 2018, ja Manner nousi nyt lavalle esittämään biisin Sofan kanssa ennen kuin esiintyi itse myöhemmin samalla lavalla Ruusujen kanssa.
Yleisö eli täysillä mukana keikan ajan, ja lopuksi tunnelmat olivat haikean iloiset. Saa nähdä, mitä artistit keksivät seuraavaksi tehdä. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tavanneet artistit ovat myös näyttelijöitä, joten heidät voi bongata esiintymislavoilta muutenkin.

Caroline Polachek


Uransa huipulla juuri nyt oleva indie-artisti Caroline Polachek, 38, esiintyi lauantaina Flow:n päälavalla klo 19.30. Newyorkilainen laulaja-lauluntekijä kuului aiemmin syntikkapop-duo Chairliftiin yhdessä Aaron Pfenningin kanssa. Vuodesta 2017 Polachek on tehnyt soolouraa ja esittänyt taidepop-musiikkia.

Jutun asiasanat:

musiikki
festivaali
arvio

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.