Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

HBO Nordicissa on myös elokuvia – nämä viisi elokuvaa kannattaa laittaa omalle listalle

HBO Nordicin elokuvakokoelma on pieni ja tympeän sekalainen, mutta joukosta löytyy myös suositeltavaa.

Skenaario: Tilasit taas HBO Nordicin, kun Girlsin viimeinen kausi starttasi. Nyt mietit Silicon Valleyta ja Fargoa, haaveilet The Handmaid's Talesta ja uskottelet itsellesi, että tämä on se kevät, kun bingetät Sopranosin kaikki kaudet. Samalla kiroat sitä, ettet oikeasti jaksaisi aloittaa taas uutta sarjaa. 
Kuulostaako tutulta? Ei hätää! HBO Nordicista löytyy myös kourallinen elokuvia. Kävin läpi koko kirjaston, ja tässä omat suositukseni. Huomautettakoon nyt vielä, että niistä ensimmäinen, kolmas ja neljäs löytyvät myös Netflixistä.
 

LAATUDRAAMAA: 12 YEARS A SLAVE (2013)


Michael Fassbender, Lupita Nyong'o ja Chiwetel Ejiofor elokuvassa 12 Years a Slave.Steve McQueenin suuri orjuuskuvaus väistää sentimentaalisuuden ja on paljon enemmän kuin Oscar-palkittu orjadraama. Afroamerikkalainen Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) syntyy vapaana miehenä mutta päätyy orjaksi. Hänen muistelmiensa kautta avautuu monipuolinen ja rikas tutkielma siitä, mitä kaikkea orjuus on 1800-luvun Yhdysvalloissa merkinnyt. Se nostaa esiin kysymyksen siitä, miten orjuuden kokemus voi olla erilainen mies- kuin naisorjalle. Tämä intersektionaalinen vire tuo elokuvaan sellaista painokkuutta, joka lahjattomamman käsissä toteutetulta moraliteetilta olisi jäänyt uupumaan. McQueen veistää paitsi tärkeän kertomuksen Yhdysvaltojen synkästä historiasta, myös sykähdyttävän kauniin kuvan ihmisistä, joiden välille valta on jakautunut epätasaisesti. 12 Years a Slave on yksi niistä elokuvista, jotka eivät edes tarvitsisi dialogia toimiakseen. 

MATTHEW VAUGHN: STARDUST (2007)


Stardustin parhaat palat samassa kuvassa: Claire Danes, Ricky Gervais ja Robert De Niro.Neil Gaimanin romaaniin perustuva Stardust sivuutettiin aikanaan olankohauksella, mutta syyttä. Siinä on iso ja rikas fantasiamaailma jonka ohjaaja Matthew Vaughn esittelee hyvin, ja juuri sopivan viistosti – paljon on tietysti maailman rakentaneen Gaimanin ansiota. Siinä on hauskoja sivuhahmoja ihmiseksi muutetusta vuohesta Ricky Gervaisin näyttelemään kaupustelijaan, joka kaakattaa kuin kana. Ja siinä on Robert De Niro 2000-luvun parhaassa roolissaan yläilmojen piraattina, joka viihtyy mekoissa. Anna alkukankeus anteeksi, ja tulet viihtymään. Tällaista kevyttä fantasiaa ei tehdä tarpeeksi. 

JAMES GRAY: TWO LOVERS (2008)Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.