Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Fleabag ja neljä muuta sarjaa, joihin kannattaa käyttää vappu 2017

Vappu seisauttaa Suomen pariksi päiväksi, mutta ulos ei ole pakko lähteä hytisemään. Jos haluat ennemmin käpertyä sänkyyn ja ahmia telkkaria, nämä viisi sarjaa kannattaa katsoa juuri nyt.

Katson työkseni paljon televisiota ja paljon elokuvia. Rapportissa tulen jatkossa joka lauantai suosittelemaan elokuvia ja tv-sarjoja sieltä, mistä niitä itse etupäässä katson: Netflixistä, HBO Nordicista ja muista internetin suoratoistopalveluista.
Satojen uusien sarjojen ja tuhansien elokuvien joukosta on yllättävän vaikea löytää katsottavaa, ja kun muun muassa Netflix panostaa yhä enemmän omien tuotantojensa promoamiseen, jää niiden alle valtava määrä laadukasta sisältöä. Tällä palstalla nostan esiin ennen kaikkea asioita, jotka moni on missannut.
Jos haluat vappurientojen sijaan jäädä kotiin bingettämään, näistä viidestä sarjasta kannattaa aloittaa.

FLEABAG (AMAZON PRIME) 

 

Phoebe Waller-Bridgen Fleabag ei ole onnellinen.
Viime kesän brittisensaatio syntyi Phoebe Waller-Bridgen monologista, joka sai ensiesityksensä Edinburghin teatterifestivaaleilla vuonna 2013. BBC:n tuottama kuusiosainen Fleabag on sadcom-genren ytimessä: älykkäästi kirjoitettu, tyylilajeilta tietoisesti lainaava teos, joka naurattaa, liikuttaa ja vähän myös ahdistaa. Sen tunnuslause voisi hyvin olla "ei v*ttu naurata". Päähenkilö on nainen, jollaisille Lena Dunhamin Girls on raivannut modernista televisiosta tilaa: huonosti käyttäytyvä, epäkohtelias, yksinäinen, kiimainen. Waller-Bridge on surkeaa kahvilaa sikahinnoilla pyörittävän Fleabagin roolissa mieletön tour-de-force, ja koska päähenkilö House of Cardsin tapaan puhuu jatkuvasti suoraan kameralle, ei katsojaa koskaan jätetä tilanteiden ulkopuolelle.
Fleabagin ensimmäinen kausi löytyy Amazon Primesta, joka laajeni vuodenvaihteessa myös Suomeen. Ensimmäiset puoli vuotta kuukausimaksu on 2,99 euroa, eli palveluun kannattaa tutustua jo tämän sarjan vuoksi (ihan hirveästi muuta siellä ei kyllä olekaan). Kakkoskausi on luvassa vuodelle 2018.

 

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.