Rapport

Valkokankaalle saapuu neljä kiehtovaa elokuvaa

Arviossa ovat elokuvat The Wife, Maija Poppasen paluu, Shoplifters – Perhesalaisuuksia ja Baby Jane.

Avatar

Elisa Helenius

12/20/2018

Valkokankaalle saapuu neljä kiehtovaa elokuvaa

THE WIFE
Huh, nyt on kyllä hieno draama! Toukokuussa Espoo Cinén päätöselokuvana ja syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla nähty The Wife pääsee nyt laajaan teatterilevitykseen. 
Ruotsalainen Björn Runge on ohjannut psykologisesti tarkkanäköisen ja tiheätunnelmaisen draaman, jossa on paljon feminististä sanomaa. The Wife kuvaa kutsumuksen seuraamista, jännitteisiä perhesuhteita, naisen asemaa ja valheessa elämistä. On myös mielenkiintoista päästä kurkistamaan hulppean Nobel-juhlan kulisseihin. Lisäksi on mukavaa nähdä hyvissä rooleissa varttuneempia näyttelijöitä. 
Glenn Close esittää yhdessä uransa parhaista rooleista huippuälykästä ja kannustavaa vaimoa Joan Castlemania, joka on jo vuosikymmeniä elänyt karismaattisen kirjailijamiehensä varjossa. Eletään 90-lukua, ja aviomies Joe Castleman (Jonathan Pryce) voittaa Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Vaimo ja kirjailijan urasta myös haaveileva aikuinen poika (Max Irons) lähtevät mukaan jouluiseen Tukholmaan palkintojuhlallisuuksiin. 
Pyytämättä mukana seuraa valpas toimittaja (Christian Slater), joka haluaa kirjoittaa Joe Castlemanista elämäkerran. Takaumissa palataan 60-luvulle, jolloin yliopistossa kirjoittamista opiskeleva Joan ihastuu opettajaansa Joeen. 
 
Ensi-ilta: 21.12.2018 Ikäraja: 12 Pituus: 101 min.


MAIJA POPPASEN PALUU (MARY POPPINS RETURNS) 

Musikaalia, fantasiaa, animaatiota ja komediaa sekoittanut Disneyn kokoperheen elokuva Maija Poppanen (Mary Poppins) ihastutti ihmisiä ympäri maailmaa vuonna 1964. Uutuudessa Emily Blunt on astunut Julie Andrewsin legendaarisiin kenkiin jämptinä mutta taianomaisena lastenhoitajana. 
Avatar

Elisa Helenius

12/20/2018

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.