Rapport

Instagram-ilmiö Celeste Barber kehottaa kirjassaan luottamaan itseensä

Sosiaalisen median vaikuttaja Celeste Barber haluaa Tämä on haaste -kirjallaan hauskuuttaa lukijoita ja innostaa ennen kaikkea naisia olemaan rohkeasti omia itsejään. (Hymynaama). #celestechallengeaccepted #funny

Instagram-ilmiö Celeste Barber kehottaa kirjassaan luottamaan itseensäAustralialainen Instagram-ilmiö Celeste Barber on vasta 38-vuotias, mutta hän kirjoitti jo pari vuotta sitten muistelmansa, kuten moni muukin tunnettu henkilö nykyisin tekee. Oikeastaan kyseessä on yhdistelmä muistelmaa, huumorikirjaa ja elämäntaito-opasta, ja teos on nyt suomennettu leikkisällä nimellä Tämä on haaste — Kuinka Nutella tekee naisen ja muita tärkeitä huomioita elämästä (Aula & Co, 2020). 
Barber kertoo kirjassaan, kuinka hän on esiintynyt jo kymmenen vuotta Australian televisiossa, mutta silti vain aniharva tunnistaa hänet näyttelijänä. Täytyy tunnustaa, että itsekin tiesin Barberin vain hänen hauskojen Instagram-kuviensa kautta. Kirja valottaakin sitä, mitä kaikkea muuta Barber on myös, ja kuinka ennakoimatonta on se, mistä asiasta ihmisestä lopulta tulee tunnettu.
Hän on entinen tanssinopettaja ja teatterikorkeakoulusta valmistunut ammattinäyttelijä, joka esiintyy ennen kaikkea tv-sarjoissa. Lisäksi hän on ollut 21-vuotiaasta lähtien yhdessä maorimiehensä kanssa, jonka Instagram-seuraajat tuntevat nimellä #hothusband, ja heillä on uusperheessään neljä lasta.
Julkisuudessa Barber tunnetaan ennen kaikkea sosiaalisen median vaikuttajana, joka kuvillaan kommentoi sitä, miten nainen ja naisen vartalo esitetään mediassa. Yleensä hän on löytänyt jonkun muotikuvan tai julkisuuden henkilön kuvan, jossa kaunis nainen esiintyy seksikkäässä ja luonnottomassa asennossa pikkubikineissä. Barber kokeilee, miltä näyttää, kun tavallinen nainen pukeutuu ja poseeraa samoin. Samalla hän kommentoi kapeita kauneusihanteita ja sitä, millaiset ihmiset saavat näkyä julkisuudessa. 


Alunperin Barber ei kuulemma ajatellut kuviaan ja itseään feministinä, mutta nyt hän kantaa feministin viittaa ylpeänä. Hän kertoo kuitenkin koko elämänsä tukeneensa ja ihailleensa muita naisia ja taistelleensa sen puolesta, ettei sukupuoli rajoittaisi hänen eikä muidenkaan mahdollisuuksia elämässä.
"Olen tyttö, jolla tytöt ovat kaikki kaikessa. Jos olen naisryhmässä, puhun kaikesta aina palkkaeroista mahdolliseen kolmanteen Sinkkuelämää-elokuvaan, ja ennen kotiin lähtöä olen väistämättä kuullut jokaisen oman #metoo-tarinan. (Surunaama.)"

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.