Rapport

Helteinen Sideways avasi komeasti festivaalikauden

Chisun hieno paluu, kova yllättäjä Let's Eat Grandma, rosoista underground dragia ja uhmakkaat bileet tarjonnut D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. Lue Rapportin toimittajan runsas festivaaliraportti, jossa keikkavalintoja ohjasivat ennen kaikkea feminismi ja rakkaus pop-musiikkiin.

Helteinen Sideways avasi komeasti festivaalikauden



YLEISTÄ TUNNELMAA 

Sidewaysin kävijöitä ja järjestäjiä kohtasi mieletön mäihä, koska festivaalia helli kunnon helle kaikki kolme päivää. Lauantai-iltana Kaivopuistossa jyrähdellyt ukkonenkaan ei saapunut Nordikselle asti. 
Tänä vuonna festivaalin aloituspäivää oli aikaistettu torstaille, mikä toimi sinänsä hyvin, että työssäkäyvät saattoivat toipua festivaalista sunnuntaina ja saapua sitten maanantaina levänneinä töihin. Torstaina kävijöitä oli 7 000, perjantaina 9 000 ja lauantaina 8 000. Kävijämäärän eron huomasin torstaina, jolloin lähes minnekään ei tarvinnut jonottaa ja lavojen eturiveihin pääsi helposti kävelemään.
Perjantaina ja lauantainakin jonot sukupuolineutraaleihin (hienoa!) wc-tiloihin jäähalilla, bajamajoihin ja ruokakojuille olivat kohtuulliset, sekä lähes aina halutessaan pääsi istumaan tuolille. Sideways onkin kätevän kokoinen ja ruuhkaton festivaali, vaikka keikkoja ja oheisohjelmaa on silti runsaasti. Harvinaisemmat ja uudemmat indie-esiintyjät ohjelmassa takaavat sen, ettei festivaalista ole valtavirran megatapahtumaksi. 

Viime vuonna festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa Nordiksella eli Töölön Nordenskiöldinkadun jäähallilla. Festivaali järjestettiin aiemmin Helsingin Teurastamon alueella, joka on jonkin verran tunnelmallisempi kuin jäähallin ympäristö. Ensimmäinen Sideways oli vuonna 2015.
Nordiksen alue oli myös mielenkiintoinen ja monipuolinen, ja asfalttista maastoa oli koristeltu viherkasvein ja värikkäin koristein. Ulkona oli kolme lavaa ja jäähallin sisällä oli kaksi lavaa ja muita esiintymistiloja. Jäähallin ansiosta Sidewaysissa on paljon sisävessoja, toisin kuin monilla muilla festivaaleilla. Jäähallissa palvelivat myös hallin omat juoma- ja ruokakiskat. Parhaat ruoat sai silti ruoka-alueelta ulkona, jossa syötävää myivät muun muassa vegehampurilaisia valmistava Bun2Bun, vietnamilainen Onam, pitsapaloja myyvä Pizzarium, Sandro, Thai Papaya ja Fisu & Ranet. 

Kurkkuaan saattoi kostuttaa muun muassa craft-oluiden pioneerin Brooklyn Breweryn kierrätyskalusteista tehdyllä terassilla, X-Berg perheen kolmeen viiniin keskittyvässä lounge-henkisessä baarissa, Mojito-baarissa, Fuze Tea Mocktail Barin alkoholittomilla jääteedrinkeillä tai Johan & Nyströmin pienpaahtimon kahvikojulla. Juomat eivät tosin olleet edullisia, vaan siideri kustansi siinä yhdeksän euroa ja drinkki 14 euroa, niin kuin festivaaleilla yleensäkin. Vaikka monella festivaalikävijällä oli drinkkilasi kädessään, niin meno pysyi pikkutunneille asti pääosin sivistyneenä, eikä alueella joutunut kärsimään tuuppimisesta, riehumisesta tai muusta känniörvellyksestä. 

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.