Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Päiväkirjan ensimmäinen sivu

Tässä päiväkirjamerkinnässä Sisko Savonlahti esittelee itsensä, koska päiväkirjat kai alkavat yleensä sillä tavalla.

Kun minut kutsuttiin keväällä mukaan tekemään Rapportia, olin innoissani. Totesin ystävilleni, että olen kai viimeinkin päässyt urallani siihen pisteeseen, että joku pyytää minua tekemään jotain sen sijaan, että olisin jatkuvasti pommittamassa erinäisten lehtien toimituspäälliköitä sähköposteilla, joiden sisältö on suunnilleen seuraavanlainen:
Hei!
Kiinnostaisikohan teitä artikkeli siitä, kuinka pari-kolmekymppinen nainen pitää pienen tauon alkoholin juomisesta? Tämä juttu olisi varmasti juuri teidän lukijoidenne mielestä erittäin kiinnostava ja samastuttava. Näkisin, että juttu toimisi parhaiten minä-muodossa. Mitä sanotte? Vastaustanne odottaen,
Sisko Savonlahti
vapaa toimittaja 
En saanut juttua myytyä. Sinä maanantaina onnistuin kyllä muutenkin melko harvoissa asioissa – mutta ei mietitä sitä! Palataan Rapportiin!
 
Ystävienikin mielestä oli hienoa, että minut oli pyydetty kirjoittamaan Rapportiin. Luettelin heille, keitä kaikki muita oli mukana ja he sanoivat, että oho, wau, hyvä Sisko, olet päässyt isojen tekijöiden joukkoon. Selostin ystävilleni Rapportin ansaintalogiikkaa, mistä he eivät ymmärtäneet mitään. It's not you, Rapport, it's me: En kerta kaikkiaan osaa selittää tuollaisia asioita, koska en tajua niistä mitään. Pelkkä sana "ansaintalogiikka" satuttaa aivojani... Siispä ajattelin, että olen aivan liian boheemi tällaiseen paskaan ja sanoin ystävilleni, että hittoako te siinä kyselette, menkää itse Rapportin nettisivuille tai googlatkaa "Rapport ansaintalogiikka mikä mahtaa olla" – ei kai se nyt minun hommani ole kaiken maailman asioita selvittää!
"Olen aina halunnut kirjoittaa pitkiä ja laadukkaita artikkeleita", lisäsin. Toisin sanoen valehtelin ystävilleni kuin mikäkin sika. En jaksaisi tälläkään hetkellä kirjoittaa yhtään pitkää saati laadukasta artikkelia, mutta tarkastin äsken, monesko päivä tänään on (liian mones) ja huomasin, että jaahas, ensimmäisen Rapport-tekstini deadline onkin tänään eikä huomenna, joten ei kai tässä auta muu kuin teeskennellä, ettei ole lainkaan paniikissa ja esitellä itsensä.
 
Olen Sisko Savonlahti, 34-vuotias vapaa toimittaja, journalismin opiskelija ja podcastin tekijä. Asun Helsingissä. Pidän kahvista, joogaamisesta, lukemisesta, elokuvista ja Twitteristä. Kuulostaa tyhmältä, jos kertoo pitävänsä musiikista, mutta se on totta. Sekin kuulostaa tyhmältä, jos kertoo pitävänsä ystävistään, mutta mielestäni olisi outoa ja ehkä vähän epäkohteliastakin, jos en mainitsisi erikseen, että pidän ystävistäni. Käyn kerran viikossa kognitiivisessa psykoterapiassa. Otan paljon kuvakaappauksia, ehkä jopa liikaa, mutta mistä sen tietää? Vaikea verrata koska kukapa haluaisi näyttää kenellekään kuvakaappauksia, joita on ottanut. Kaksi viikkoa sitten leikkasin itselleni otsatukan. Viikko sitten kyllästyin siihen. Tunteeni ovat suuria. Puhun paljon FaceTime-puheluita Madridissa asuvan ystäväni kanssa ja vaahtoan WhatsAppissa satunnaisista asioista ystävälleni, joka asuu kivenheiton päästä minusta ja joka ei ole koskaan kirjoittanut minulle: "Ole kiltti äläkä enää lähetä minulle tällaisia viestejä." 

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.