Rapport

Puheenaiheet ilmaiseksi.

Tarvitsemme syvällisempiä sisältöjä — Rapport rakentaa niille uusia mekanismeja

Ammattilaiset tarvitsevat työstään korvauksen ja lukijat, yleisö, tarvitsevat uudenlaisia tapoja käyttää mediaa. Nämä eivät synny itsestään. 

Tarvitsemme syvällisempiä sisältöjä — Rapport rakentaa niille uusia mekanismeja
Kirjoittaja on Rapportin hallituksen pj. ja yksi perustajista

Taskuissamme lojuu puoli-ilmaisia, hipaisuilla toimivia insinööri- ja ohjelmointitaidon mestarinäytteitä. Välineet mielipiteiden ilmaisemiseen, julkaisemiseen ja kuluttamiseen löytyvät jokaiselta. 
Hetki sitten syntyneen kuvan, ajatuksen tai tunteen voi jakaa kenen tahansa ulottuville. Ei ihme, että poukkoilemme kohusta ja naurahduksesta toiseen. 
Perinteisen median rooli muuttui ratkaisevasti, kun yksilöistä ja organisaatioista kasvoi aktiivisia toimijoita, oman arkensa tiedotusvälineitä. Elämme keskellä suurinta viestintämurrosta kirjapainotaidon keksimisen jälkeen. 
Uusia palveluja, yhteisöjä ja tekemisen tapoja syntyy ja kuolee nopeammin kuin laajapohjainen työryhmä saa järjestettyä etätapaamisen alustavien toimenpiteiden kartoittamisesta. 
Syvällisten sisältöjen tarve säilyy kaikista muutoksista huolimatta. 
Ammattilaiset tarvitsevat työstään korvauksen ja lukijat, yleisö, tarvitsevat uudenlaisia tapoja kuluttaa mediaa. Nämä eivät synny itsestään. On kehitettävä uusia mekanismeja huolellisen ajattelun ja laadukkaiden sisältöjen mahdollistamiseksi.

Rapport voitti Mediainnovaatiokilpailun konseptoimalla maailman ensimmäisen journalismin joukkorahoituspalvelun. Tämän jälkeen on syntynyt satoja juttuja ja malliamme on ehditty päivittää useaan otteeseen. 
Tekemisemme jakautuu kahteen itsenäiseen osaan. 
1.Rakennamme journalismille uudenlaista ansaintalogiikkaa. Kysymyksessä on yhteiskunnallinen, voittoa tavoittelematon toiminta. Pilotoitavassa mallissa lukijat voivat tilata sisältöjä suoraan tekijältä ja tukea näin heidän työtään. Tässä vaiheessa voit tilata Jani Kaaron oivaltavat tiedekolumnit ja Saara Särmän ajattelemaan kutsuvat kirjoitukset kuukausiveloituksella (esim. 5,90 € / kk). Pääset lukemaan ne ensimmäisenä — samalla mahdollistat heidän kirjoitustyönsä jatkumisen ja sisältöjen leviämisen laajalle.
2.Kehitämme ratkaisuja parempaan maksettuun näkyvyyteen. Kutsumme konseptia nimellä Aiherahoitettu artikkeli. Tuomme toimittajat, graafikot ja valokuvaajat käsittelemään asiakkaillemme tärkeitä aiheita siten, että jutut aidosti palvelevat lukijaa. Kaikki sisällöt tehdään samalla kunnianhimolla kuin perinteisen median sisällöt. Ne ilmestyvät painettuina Suomen Kuvalehden Rapport-liitteessä ja digiversiona Rapport.fi-palvelussa.
Ovatko Aiherahoitetut artikkelit oikeaa journalismia?
Aiherahoitetun sisällön tilaajat kerromme avoimesti. Merkitsemme jutut Aiherahoitettu artikkeli -tunnuksella ja digiversiossa julkaisemme myös kirjalliset toimeksiannot. Niiden perusteella toimittajat ovat saaneet tehdä itsenäistä työtä — aidosti lukijaa puhuttelevia sisältöjä. 
Rapport toimii eräänlaisena palomuurina toimittajan ja tilaajan välillä. Puhdasotsaisimman näkemyksen mukaan kyseessä ovat siitä huolimatta natiivisisällöt, eli tekstimuotoiset mainokset. Tällaiselle tulkinnalle on perusteensa.
Olen taipuvainen ajattelemaan Aiherahoitettua artikkelia hybridimallina, jossa on sekä journalistisia että natiivisisältöihin viittaavia piirteitä. Yritykset ja yhteisöt maksavat siitä, että niille tärkeitä aiheita käsitellään toimituksellisesti ja lukijalle kiinnostavasti. Onnistuessamme kaikki osapuolet voittavat.
Kaikkea tekemistämme yhdistää punainen lanka: tavoitteemme syventää ymmärrystä maailmasta. Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.