Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Sivupolut tekivät elämästä kauniin

Mitä vähemmän tunnet itseäsi, sitä enemmän olet hukassa.

Jokaisessa elämäntarinassa on se kohta, jossa saat valita; annatko tämän jatkua samanlaisena kuin kaikilla muillakin kohtalotovereillasi, vai rakennatko itse oman, muista selkeästi erottuvan tarinasi. Itse päätin synkimmällä hetkellä, että muutan kaikki ikävätkin kokemukset lopulta vahvuuksiksi.
Nyt on lopulta aika iloita siitä, että olin surullinen.
Tähän alkuun on vielä pakko sanoa yksi asia, ennen kuin menen siihen, mitä opin. Kuulin jossakin vaiheessa sanonnan: Hukkuva mies ei voi pelastaa hukkuvaa miestä. Kuten monessa muussakin tilanteessa on usein käynyt, halusin näyttää, että minä olen poikkeus. Valitettavasti siinä asiassa olin väärässä.
Hätätilan tullessa, unohda kipu
Pahimmat sanat, mitkä vaikeimpina hetkinä kuulin ihmisiltä, olivat ne, jotka sisälsivät viestin: "Asioiden onnistuminen on vain sinusta itsestäsi kiinni. Kukaan muu  ei voi elää puolestasi":
Tuo lause on skitsofreninen.
Usein se sanotaan sellaiselle ihmiselle, jolla ei ole enää täyttä kykyä ,eikä mahdollisuuttakaan, vaikuttaa kaikkiin asioihin elämässään. Kun vaikeudet tulevat riittävän suuriksi, niin sinun elämääsi ryhdytään ohjaamaan oman elämäsi ulkopuolelta. Vaaditaan aitoa kylmäpäisyyttä ja norsun hermoja, että siitä tilanteesta jaksaa ja pystyy pääsemään ulos. Siksi en syytä ketään, joka hermostuu kun hänelle jankutetaan, että se on sinusta itsestäsi kiinni, mitä sinulle käy.
Oikea ilmaisu olisi: "Sinulla on mahdollisuus tehdä valintoja, jotka auttavat sinut ulos."
Oleellisinta on se, että ryhtyy tekemään kaikkea sellaista, mitä ei ole kielletty. Aivot on huijattava uskomaan, että mikä tahansa tekeminen voi olla avain eteenpäin. Ainoastaan aivoja huijaamalla pystyt kääntämään ajatuksiasi ikävästä positiiviseksi.
Tee asioita, jotka ovat helppoja
Kävely aivot tyhjänä ei vaadi liikoja. Itse käytin kävelemistä aivojeni selvittämiseen. Kävelystä tuli monta hyötyä. Sain tarvittavaa liikuntaa, en kokenut yksinäisyyttä samalla tavalla kuin kotona ollessani, ja mikä tärkeintä, se auttoi selvittämään ajatuksiani. Ennen pitkää huomasin, että aina kun kävelin tiettyä lenkkiä, suunnilleen samassa kohdassa tapahtui jotakin aivoissa. Minulle tuli idea, jonka halusin kirjata ylös, mutta matkaa oli vielä yli puolet jäljellä. Sen johdosta lenkkini loppupuoli meni hyvin usein merkittävästi nopeammalla tahdilla kuin alku. Ajattelu siis teki hyvää sekä aivoille että kropalle.

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.