Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Pois häpeästä

Karaokessa valitsen biisin, josta ei voi suoriutua puhtain paperein, Tämä siksi, ettei karaokesta tule oman itsensä kanssa pelailua ja makeilua, - Näyttelijä Riku Nieminen -

Ingressissä mainittu lausunto on Aamulehdessä 30.11.2015 julkaistusta Riku Niemisen haastattelusta. Hänellä oli juuri tulossa ensi-iltaan elokuva Nuotin vierestä, jossa hän esitti insinööristä, joka oli hävennyt elämässään vähän kaikkea.
Olen vihannut karaokea koko elämäni. Olen vihannut sitä siksi, koska karaokessa ihmiset menevät kilpailemaan omilla laulutaidoillaan ja minulla, kahdeksikon laulajalla, ei ole mitään jakoa niissä karkeloissa. 
Mutta voisin mennä karaokeen, jos siellä olisi yleinen logiikka sama kuin Rikulla. Ei kisata siitä, kuka laulaa kauneimmin, vaan siitä kuka haastaa itsensä parhaimmin.
Monet ihmiset eivät mene kuntosaleille tai uimahalleihin siksi, että he  häpeävät vartaloaan. Kuntosalilla on lihaskimppuja ja fitnessneitoja, joihin vertaaminen tekee pahaa. Ylipainoiselle tulee jo ennen salille menoa tunne siitä, että häntä katsotaan kieroon. 
Monet nuoret miehet pelkäävät lähestyä ikäisiään naisia, koska pelkäävät saavansa pakit. 
Paitsi se yksi tamperelainen kaveri, jota joskus ihmettelimme ravintolassa. Olimme huomanneet, että illasta toiseen hänellä käy hyvä flaksi, vaikka hän ei ollut poikkeukselisen komea eikä tiettävästi millään tavalla varakaskaan. Yksi porukastamme lähti kysymään häneltä salaisuutta, jonka hän auliisti paljasti.
"Kysyn aina suoraan".
Kaverimme tajusi kysyä, että eikö tulla tavoin tule pakit aika helposti? 
"Kyllä, mutta aina on joku, joka ei anna pakkeja".
Meitä hävettää eniten se, että joku ajattelee epäonnistumistamme tai vajavaisuuttamme koko loppuelämämme. Tosiasiassa unohdamme sujuvasti toisten ihmisten mokia ja jos satumme niitä muistamaan, viimeistään parin vuoden päästä ne ovat vain hauskoja klassikkoja. 
Usein emme edes muista, kuka minkäkin mokan teki tai kuka saattoi itsensä häpeään. Muistamme vain tilanteen.

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.