Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Pariutumisongelmia

Vanhan legendan mukaan, naiset haluavat vakaata parisuhdetta ja miehet haikailevat pesän perään.

Opiskelijoiden palattua kaupunkiin, on mediassa taas alkanut juttusarjoja, joissa pohditaan sitä, miksi me suomalaiset emme pariudu ja miksi emme harrasta suojaamatonta seksiä saadaksemme lapsia. Tänäänkin Iltalehti uutisoi teettämästään selvityksestä, jossa haluttiin saada vastaus ihmisten kohtaanto-ongelmiin. Sinkkuja kun on keskimäärin yhtä paljon miehissä ja naisissa. He vain sattuvat asumaan eri puolilla Suomea.
Vältän yleensä puhdasta ns. kokemusasiantuntijana oloa, mutta päätin tällä kertaa puhua puhtaasti omasta kokemuksestani. Mutta huolet pois, en kerro kenestäkään nimellä, enkä hauku entisiä kumppaneitani. 
Yksinkertaisin parisuhdetesti tapahtuu valitsemalla sopiva ravintola. Jo yhden korttelin matkalla tilanne voi olla hyvinkin erilainen. Jos Helsingissä menee mummotunneliin, niin miehenä sinua arvioidaan huumorintajun ja ulkonäön perusteella. Mutta ei tarvitse kävellä kuin pari korttelia kohti etelää ja mennä Kalleen, niin arviointikriteerit muuttuvat. Siellä tärkeimmät avut ovat ulkonäkö, ammatti ja koulutus. Oman henkilökohtaisen kokemuksen mukaan erityisesti juristinaiset ovat hanakoita kysymään koulutusta melkein heti keskustelun alussa. 
Jos puolestaan tutkii netin seuranhakuilmoituksia, niin tyypillinen ilmoitus menee näin: Nainen hakee itseään vähintään 15, mieluummin 20 senttiä pidempiä miehiä, joilla elämässä kaikki on hyvin ja jotka voivat hyväksyä naisen juuri sellaisena kuin hän on, kaikkine vikoineen päivineen. Naiset saavat omien sanojensa mukaan kyllä ravintolasta riittävän määrän seksiä, mutta eivät sitä pysyvää suhdetta, mitä kaipaavat.
Tämän hetken kaupunkilainen standardi on kuitenkin parisuhde, jossa ollaan tiukasti toiseen sitoutuneita, mutta ei roikuta. Suhde jossa molemmat panostavat omaan elämässä onnistumiseen harrastusten, matkustamisen ja työn kautta. Siihen samaan pitää yhdistää hieman spontaania elämän kokemista molemmille uudessa ympäristössä. Elämän kokeminen tutussa ympäristössä on jotenkin tylsää ja sisällötöntä. Elämän hyvyydestä Suomessa ja omassa tutussa ympäristössä voi puhua vasta sitten, kun on käynyt Balilla joogaamassa. Vaatimustaso tahtoo olla niin miehillä kuin naisillakin nousemaan päin. 
Pariutumisen ongelma ei kuitenkaan silti taida olla se, että miehet ja naiset eivät maantieteellisesti kohtaa riittävän hyvin tai odotukset ovat jotenkin erilaisia. Todellinen syy taitaa olla se, että mies pohjimmiltaan haluaa edelleen pesää (siis myös kotia), mutta nainen on jo sen verran itsenäinen olento, että osaa hankkia elämässä tarvitsemansa asiat eri kanavista. Ongelma vain on se, että hankintakanavat ovat täynnä huonosti markkinoitua tarjontaa.
Minusta suomalainen pariutumisen ongelma ratkeaisi ihan sillä, että miehet oppisivat markkinoimaan sitä omasta itsetään, mitä naiset oikeasti haluavat.
En muista kuka sen sanoi, mutta hyvin sanoi: "Miehet jotka väittävät tuntevansa mitä naiset haluavat, valehtelevat. Mutta miehet, jotka oikeasti tietävät, ovat vaarallisia:"

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.