Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Kolme hienoa kirjaa, joita yhdistää yhdysvaltalainen yliopistomaailma

Ajattomien lukusuositusten sarja jatkuu. Näissä romaaneissa vääryyksiin ei puututa silloinkaan, kun on jo liian myöhäistä.

Toimittajan kuva

Noora Vaarala

6/30/2017

Kesä, lukuvuodenajoista parhain! Tai ainakin kliseisin!
Viritä riippumatto pihapuiden väliin, raahaa petauspatja parvekkeelle tai levitä viltti lähipuiston nurmelle. (Yritin ottaa erilaiset sijainnit huomioon, mutta mikäli et pysty toteuttamaan yhtäkään vaihtoehdoista, niin mitäpä jos keksisit sopivamman ratkaisun ihan itse etkä yrittäisi kaataa kaikkia ongelmiasi kirjakriitikon niskaan. Mekin olemme vain ihmisiä.)
Käy ostamassa jotain hyvää ja kesäistä, esimerkiksi tuoreita ruotsalaisia mansikoita, suomalaisethan eivät tietenkään ole vielä sesongissa, i säsong, ja ovat siksi kalliita.
Hanki jokin seuraavista kirjoista: Sinun lapsesi eivät ole sinunTummien perhosten kotiVegetaristi. Kaikkia kolmea saa kevyinä pehmeäkantisina versioina esimerkiksi Antikvaarista, tarkistin juuri, ja todennäköisesti lähikirjastostasikin.
Ota valitsemasi kirja ja mansikat ja mene lukupaikallesi ja asettaudu siihen ja hengitä syvään ja katso ja näe: kaikki on ihan hyvin.
Hah! Nyt menit lankaan. Kun aloitat lukemisen, huomaat, että kaikki onkin erittäin, erittäin huonosti. Lapsia kohdellaan kaltoin ja hylätään. Tolkun aikuiset katsovat puolustuskyvyttömien tuskaa sormiensa läpi. Hyvyys on pahuuden pohjattomassa järvessä uiskenteleva hopeakylkinen kala, joka vilahtaa mustan veden pinnassa niin nopeasti, ettei sen näkemistä tahdo uskoa todeksi.
Maailma on kamala paikka, mutta nyt sinulla on sellaiset olosuhteet, että voit kohdata sen. Älä kiemurtele. Ota mansikka.
Lähdetään liikkeelle helpoimmasta.

1. SINUN LAPSESI EIVÄT OLE SINUN: ISÄ KATOAA JA PUOLUE HAJOAA


Nellin kommunistivanhempien suhteessa näkyy vähemmistöläisten ja enemmistöläisten välinen asetelma. Kotona riidellään siitä, pitäisikö lukea Tiedonantajaa vai Kansan Uutisia.
Toimittajan kuva

Noora Vaarala

6/30/2017

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.