Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Yhteinen vihollinen yhdisti – demokraatit ja republikaanit nöyryyttivät Trumpia yhdessä

Donald Trumpin valinta presidentiksi saattaa olla parasta, mitä Yhdysvaltojen politiikalle olisi voinut tapahtua.

Toimittajan kuva

Maria Annala

5/2/2017

Donald Trumpin valinta presidentiksi saattaa olla parasta, mitä Yhdysvaltojen politiikalle olisi voinut tapahtua.
Republikaanien ja demokraattien välit ovat viime vuosina kärjistyneet niin, että kongressin on ollut äärimmäisen vaikeaa päästä yksimielisyyteen juuri mistään – tai saada mitään aikaan. Kompromissien etsimisen sijaan puolueet ovat keskittyneet heittelemään kapuloita toistensa rattaisiin.
Vappuna Yhdysvaltojen kongressi kuitenkin pääsi yksimielisyyteen niinkin vaikeasta asiasta kuin budjetista. Puolueet olivat valmiita hautaamaan sotakirveen, koska niillä oli yhteinen vihollinen: presidentti Donald Trump.
Trumpin budjettiesitys sisälsi niin monia rajuja leikkauksia, että lähes jokainen äänestäjä olisi pahoittanut mielensä ainakin yhdestä asiasta, mikäli budjetti olisi laadittu presidentin mielen mukaiseksi. Välivaaleihin valmistautuvat puolueet haluavat kuitenkin pysyä äänestäjien kanssa mahdollisimman hyvissä kirjoissa.
Niinpä republikaanit ja demokraatit sivuuttivat Trumpin toiveet ja laativat yhdessä budjetin, jonka kanssa kumpikin puolue pystyy elämään.

Kirjoittaja on Bostonissa asuva vapaa toimittaja.
 
Vaikka Valkoinen talo toista väittää, budjettisopu oli presidentille nöyryyttävä tappio.
Maahanmuuttopolitiikka oli Trumpin vaalikampanjassa keskeisessä osassa, mutta kongressin budjetti teki tyhjäksi hänen keskeiset suunnitelmansa laittoman maahanmuuton hillitsemiseksi.
Presidentti oli vaatinut budjettiin rahoitusta kuuluisan rajamuurinsa rakentamiseen. Sen sijaan kongressi kirjasi budjettiin erikseen, ettei rajaturvallisuuteen suunnattuja varoja saa käyttää muuriprojektiin.
Toimittajan kuva

Maria Annala

5/2/2017

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.