Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Valkoiseen taloon mahtuu vain yksi Trump

Viestintäpäällikkö joutui epäsuosioon vietyään presidentin paikan parrasvaloissa.

Toimittajan kuva

Maria Annala

8/1/2017

Kirjoitin eilen Valkoisen talon uuden viestintäpäällikön Anthony Scaramuccin ja presidentti Donald Trumpin viestintätyylien samankaltaisuudesta. Olin juuri ehtinyt julkaista jutun, kun Scaramucci joutui äkisti jättämään tehtävänsä.
Hän ei ollut ehtinyt toimia viestintäpäällikkönä viikkoakaan, mutta hän onnistui jo ensimmäisinä päivinään virassa saamaan aikaan hyvin trumpmaisen skandaalin ja nousemaan otsikoihin päiväkausiksi.
Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders sanoi Scaramuccin potkujen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että tämän kohukommentit New Yorker -lehden toimittajalle olivat presidentin mielestä sopimattomia. Hän ei kuitenkaan halunnut vastata toimittajalle, joka huomautti Trumpin harrastavan itsekin räväköitä lausuntoja ja kysyi, mikä Scaramuccin kommenteissa tarkalleen ottaen oli presidenttiä häirinnyt.
Vastaus kysymykseen taisi olla yksinkertainen – mutta ei presidentin kannalta erityisen mairitteleva.
CNN:n lähteiden mukaan presidenttiä sapetti Scaramuccin saama huomio. Trump ei halunnut kenenkään varastavan paikkaansa parrasvaloissa.
Trump oli kenties halunnut lähipiiriinsä itsensä kaltaisia ihmisiä, mutta liika oli liikaa. Trumpin Valkoisessa talossa voi olla vain yksi Trump.
Nähtäväksi jää, vaikuttaako huono kokemus Scaramuccista siihen, minkälaisia ihmisiä Trump seuraavaksi hallintoonsa palkkaa. Potkujen jakelu tuskin loppuu tähän, vaikka Huckabee Sanders maanantaina vakuuttikin, että kaikki Trumpin ministerit nauttivat tämän täyttä luottamusta.
Ennustin eilen, että Valkoiseen taloon palkattaisiin seuraavaksi johtajansa kaltaista väkeä, ja että tästä seuraisi vielä entistäkin suurempi kaaos.
Nyt en ole enää varma, toteutuuko ennustukseni. Paitsi siltä osin, että kaaos on tullut Trumpin Valkoiseen taloon jäädäkseen.
Toimittajan kuva

Maria Annala

8/1/2017

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.