Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Trumpin kaoottinen viikko oli todennäköisesti vasta alkusoitto

Edes presidentti Donald Trumpin Yhdysvalloissa ei ole usein nähty viime viikon kaltaista poliittista sirkusta. Valkoinen talo toivoo tästä viikosta parempaa, mutta todennäköisesti kaaos on vain yltymässä.

Toimittajan kuva

Maria Annala

7/31/2017

Presidentti Donald Trump vaikuttaa viimein löytäneen viestintäpäällikön, joka on viestinnän suhteen samoilla linjoilla kuin hän itse.
Valkoisen talon uusi viestintäpäällikkö Anthony Scaramucci tuli heti uuden pestinsä alkumetreillä kansainvälisesti tunnetuksi New Yorker -lehden toimittajalle soittamastaan puhelusta, jossa hän haukkui kansliapäällikkö Reince Preibusia ja Trumpin päästrategia Steve Bannonia rivoin sanankääntein ja uhosi haluavansa tappaa Valkoisen talon tietovuotajat.
Trump puolestaan haukkui samalla viikolla yhtä lapselliseen tapaan julkisesti oikeusministeri Jeff Sessionsia.
Hieno esimerkki taitavasta viestinnästä oli myös Trumpin samalla viikolla lähettämä tviitti, jossa hän ilmoitti epäävänsä transsukupuolisilta oikeuden palvella Yhdysvaltojen armeijassa. Vaikuttaa siltä, että niin armeija kuin kongressikin kuulivat merkittävästä poliittisesta suunnanmuutoksesta vasta presidentin tviitattua siitä.
Samaa sarjaa oli myös Trumpin poliiseille pitämä puhe, jossa hän kannusti näitä käyttämään rajuja otteita pidätettyjä kohtaan.
Jopa Trumpin Valkoisen talon mittakaavassa poikkeuksellisen epäonnistuneeseen viestintäviikkoon mahtui myös presidentin partiolaisille pitämä jyrkän poliittinen puhe, jota partiojohtajat ovat sittemmin pyytäneet anteeksi.
Viikon suurin poliittinen katastrofi oli kongressin republikaanien jälleen uusi epäonnistuminen yrityksessään uudistaa terveydenhuoltoa. Siitä ei voi ensisijaisesti syyttää presidenttiä, mutta hänen kärjistävät tviittinsä eivät ole auttaneet asiaa. Tulevien viikkojen kannalta huonoa ennustaa se, että monet kongressin republikaanit haluaisivat niellä tappionsa ja siirtyä käsittelemään muita kysymyksiä, mutta Trump vaikuttaa haluttomalta jättämään terveydenhuoltouudistusta taakseen.
 
Moni Valkoisessa talossa varmaankin toivoo, että tästä päivästä eteenpäin asiat muuttuisivat paremmiksi. Se on todennäköisesti turha toivo.
Viestintäpäällikkönä Scaramucci vastaa pitkän tähtäimen viestintäsuunnittelusta, mutta hän vaikuttaa ensimmäisen viikkonsa perusteella olevan aivan yhtä impulsiivinen ja harkitsematon kuin presidentti, jota hän palvelee.
Suuri kysymys on, vaihtaako Trump kohta muihinkin avainvirkoihin itsensä kaltaisia viestijöitä.
Toimittajan kuva

Maria Annala

7/31/2017

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.