Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Trump bluffasi surkeasti - liike-elämästä tuttu taktiikka petti politiikassa

Huonosti suunniteltu bluffi paljastui kun Trump joutui myöntämään, ettei ole nauhoittanut FBI:n Comeyn kanssa käymiään keskusteluita.

Toimittajan kuva

Maria Annala

6/22/2017

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump joutui juuri äsken myöntämään, ettei ole nauhoittanut entisen FBI:n johtajan James Comeyn kanssa käymiään keskusteluita.
Trump erotti Comeyn kuusi viikkoa sitten ja tviittasi pian sen jälkeen uhkaavan vihjauksen: Comeyn olisi parasta toivoa, ettei hänen ja presidentin kahdenkeskisistä keskusteluista ole "nauhoja".
Tviitti oli ilmeisesti Trumpin yritys pelotella Comey pitämään keskusteluiden sisältö omana tietonaan. Kyse oli kuitenkin poikkeuksellisen surkeasta bluffista.
Pelote olisi toiminut vain siinä tapauksessa, että Comeyn versio tapahtumien kulusta ei pitäisi paikkaansa. Mikäli Comey puhuu totta, nauhoitteet olisivat hänelle pelästään eduksi.
Comey tietenkin ymmärsi tämän ja kertoi kongressille avoimesti julkisessa kuulemisessa oman versionsa tarinasta. "Toivon todella, että nauhat ovat olemassa", hän painotti.
Tästä voimme päätellä, että joko Comey puhuu totta tai hän luottaa täysin siihen, ettei nauhoitteita ole. 
Ensimmäinen vaihtoehto tuntuu paljon todennäköisemmältä. On vaikea uskoa Comeyn olevan varma siitä, mitä presidentti on tai ei ole nauhoittanut.
Näin Trump tuli vahingossa antaneeksi Comeyn sanoille paljon lisää painoarvoa.
 
Pelotteluyritys oli käsittämättömän kömpelö jopa Trumpin tviitiksi.
Voisi kuvitella, että Trump tietäisi ja muistaisi ainakin suunnilleen, mitä on Comeyn kanssa puhunut. Luulisi hänen sen valossa käsittävän, mikäli Comeyn versio tapahtumista on totuudenmukainen, ja ymmärtävän, ettei ajatus nauhoitteista pelota totuuden kertojaa.
Toimittajan kuva

Maria Annala

6/22/2017

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.