Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Suomalaisinnovaatio lupaa vähentää lihansyöntiä aivan huomaamatta

Tuotekehityskeittiössä tuoksuvat burgerit ja lihapullat, mutta puolet lihasta on korvattu uudella BlackGrain-proteiinilla. Apetitin tuotekehityspäällikkö Juha-Pekka Järvisen vuosikymmenen työ saa tuomionsa makutestissä.

Kuvitus: Nunnu Halmetoja

Aiherahoitettu artikkeli

Kuuntele juttu tästä.

0:00

0:00

Juha-Pekka Järvinen laittaa juustot paistuvien burgeripihvien päälle. Sitten hän tarkistaa, mitä uunissa oleville lihapullille kuuluu, ja vielä hän hämmentää chili sin carnea.

Tuoksuu hyvältä.
Ollaan elintarviketeollisuuskonserni Apetit Oyj:n koekeittiössä. Vaikka valmistumassa olevat ruokalajit ovat varsin tavallisia, niissä on jotain uutta.
Tämän uutuuden nimi on BlackGrain From Yellow Fields. Se on Apetitin kehittämä uusi kasviproteiini.
– Tästä vielä nachoja, voi dipata niitä chiliin, tuotekehityspäällikkö Järvinen sanoo. Hän vaikuttaa innokkaalta, eikä se ole ihme, sillä tähän pisteeseen pääsy on ollut pitkä prosessi.
BlackGrainia on kehitetty kymmenisen vuotta, ja nyt Järvinen pääsee maistattamaan sitä.
Aiherahoitettu artikkeli

Tämä juttu on Aiherahoitettu artikkeli. Jutun tilaaja on Apetit Oy.

Rapportin Aiherahoitetussa artikkelissa tilaaja tuo toimittajan haluamansa aiheen äärelle. Toimittaja kirjoittaa jutun itsenäisesti.

Jutun asiasanat:

BlackGrain
kasviproteiini
lihankulutuksen vähentäminen

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!