Juha-Pekka Järvinen laittaa juustot paistuvien burgeripihvien päälle. Sitten hän tarkistaa, mitä uunissa oleville lihapullille kuuluu, ja vielä hän hämmentää chili sin carnea.
Tuoksuu hyvältä.
Ollaan elintarviketeollisuuskonserni Apetit Oyj:n koekeittiössä. Vaikka valmistumassa olevat ruokalajit ovat varsin tavallisia, niissä on jotain uutta.
Tämän uutuuden nimi on BlackGrain From Yellow Fields. Se on Apetitin kehittämä uusi kasviproteiini.
– Tästä vielä nachoja, voi dipata niitä chiliin, tuotekehityspäällikkö Järvinen sanoo. Hän vaikuttaa innokkaalta, eikä se ole ihme, sillä tähän pisteeseen pääsy on ollut pitkä prosessi.
BlackGrainia on kehitetty kymmenisen vuotta, ja nyt Järvinen pääsee maistattamaan sitä.
Tämä juttu on Aiherahoitettu artikkeli. Jutun tilaaja on Apetit Oy.
Rapportin Aiherahoitetussa artikkelissa tilaaja tuo toimittajan haluamansa aiheen äärelle. Toimittaja kirjoittaa jutun itsenäisesti.