Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Sauna-Suomi, osa 8: Kymenlaakso

Valokuvaaja Heli Blåfieldin ja toimittaja Ville Blåfieldin Sauna-Suomi-sarjassa pysähdytään mökkisaunaan kolmeasteisen Haukkajärven rannalle Kouvolaan. Vihtaan on sidottu koivun lisäksi oksa eukalyptusta.

Toimittajan kuva

Heli Blåfield

12/23/2017Jyrkässä mäessä Kouvolan Haukkajärven rannalla seisoo mökki nimeltä Villa Sukka, ja vielä lähempänä rantaa, niin lähellä ettei niin rantaan enää saisi rakentaakaan, mökin pieni punainen sauna. Villa Sukkaa ovat loppukesästä asti isännöineet kouvolalaiset Kati ja Risto. "Eihän me tulla kotoa tähän kuin kymmenen, viisitoista minuuttia."
Näin syksyllä sauna lämpeää viikonloppuisin, kesällä lämmitettiin joka ilta. Tänään saunalla on vieraita: Kati on kutsunut Hanna-Marin, Paulan ja Sirkkiksen saunatupareihin. "Ollaan kaikki lastentarhanopettajia tai päiväkodinjohtajia."
Sisällä mökissä Risto keittää naisten saunoessa kahvit. "Sitä muistelee, miten lapsena pääsi isän kanssa paperitehtaalle Kymi-yhtiön saunaan, kuulemaan paperimiesten juttuja."


Sekä mökki että rantasauna on rakennettu 1937. Mökkiä on laajennettu 1990-luvulla, mutta pikkuruinen rantasauna on aikalailla alkuperäisessä kuosissa. "Portaat on lahot, katto vuotaa vähän."
Mutta löylyt se pitää, "erittäin hyvät löylyt", kiittelee ensimmäisenä mökille kiipeävä Paula.
Ja kaunis se on. Saunan pienet ikkunat höyrystyvät löylyistä maitolasiksi. Ikkunan alla alalauteella on korissa pullo Erittäin Hienoa Suomalaista Shampoota. Kiukaan viereen muuriin on muurattu kiinni iso, pyöreä kuumavesipata.

Toimittajan kuva

Heli Blåfield

12/23/2017

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.