Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Sauna-Suomi, osa 7: Keski-Suomi

Sauna-Suomi-reportaasisarja vierailee marraskuisena perjantai-iltana Jyväskylässä opiskelijoiden unisex-saunassa.

Toimittajan kuva

Heli Blåfield

11/29/2017
Kortepohjan ylioppilaskylä pari kilometriä Jyväskylän keskustasta on marraskuisena perjantai-iltana pieni Gotham City: 18 tornitaloa katoaa pimeään, katulamput valaisevat talojen välissä jalkakäytäviä. Talojen sisään katoaa 1800 asukasta, Jyväskylän yliopiston opiskelijaa.
Rappujen ilmoitustauluilla mainostetaan sarjakuvakerhoa, mätkintäpeli-iltoja ja mindfulness-meditaatioryhmää, joka kokoontuu B-rapun kerhohuoneella.
Kortepohjassa lämpeää yleinen sauna joka ilta. Joka viikonpäivä on yhden talon sauna avoin kaikille ylioppilaskylän naisille, yhden miehille. Perjantaisin ja lauantaisin lämmitetään lisäksi unisex-saunat, tänään F-talon ylimmässä kerroksessa. Ennen avoin yhteissauna lämpeni vain kerran viikossa, mutta vuoro oli niin suosittu, että määrä tuplattiin.
Seitsemän aikaan perjantai-iltana lauteilla on kuitenkin tilaa. Tietojärjestelmätieen opiskelja saa löylytellä saunahatussaan yksin. Bangladeshilainen vaihto-opiskelija juuri lähti.
Yleiset saunavuorot ovat vaihto-opiskelijoiden suosiossa - heidät tunnistaa alastomien suomalaisopiskelijoiden seasta uimashortseista ja bikineistä. Kohta suihkuhuoneeseen ilmestyykin psykologian opiskelija Tsekeistä. Mukana hänellä on iso tölkki Urquellia ja lasinen tuoppi. Tsekkien kansallispäivän kunniaksi on törsätty tuontiolueeseen, joka normaalisti on Suomessa kuulemma mahdottoman kallista.Toimittajan kuva

Heli Blåfield

11/29/2017

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.