Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Sauna-Suomi, osa 19: Ahvenanmaa

Sauna-Suomi-kuvareportaasisarjan viimeisessä osassa päästään ahvenanmaalaisveljesten Svenin ja Stenin rantasaunan löylyihin. Sytyttäkää myrskylyhdyt.

Toimittajan kuva

Heli Blåfield

12/23/2018Maisema on läpiharmaa, kymmenissä sävyissä. Ahvenanmaan pääsaaren pohjoisrannalta Marsholmenin niemeltä aukeaa hengästyttävän kaunis näkymä saariryhmän viimeisiin saariin ja lopulta avomerelle.
Ei ihmetytä lainkaan, miksi veljekset Sven, 51, ja Sten, 53, halusivat rakentaa yhteisen rantasaunansa juuri tähän.
Pieni niemi on veljesten ja heidän isosiskonsa omistuksessa. Kaikilla sisaruksilla on kallion eri nurkilla omat mökkinsä, mutta vain siskon talossa oli alun perin sauna. Veljekset rakensivat yhteisen saunan neljä vuotta sitten omin käsin, kahdestaan.
"Yksi syksy siinä meni. Aina lauantaiksi tultiin tänne rakennushommiin. Onneksi Sten on insinööri", Sven, itse ekonomi, kokki ja vararehtori, sanoo.
"Meidän isä opetti meidät aikoinaan rakentamaan. Nyt meille oli tärkeää, että teemme jotain yhteistä omille lapsillemme."Maarianhaminasta, jossa veljekset asuvat, ajaa Marsholmenille vajaassa tunnissa. Alun perin niemi kuului sisarusten isovanhemmille, sitten äidille, ja muistot lapsuuden kesistä täällä saivat Helsinkiin ajautuneet veljekset muuttamaan Ahvenanmaalle 20 vuotta sitten. Nyt isosiskokin on tullut perässä.
Toimittajan kuva

Heli Blåfield

12/23/2018

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.