Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport
REKRY: Hei, sinä digimarkkinoinnin ja somen osaaja! >

Sauna-Suomi, osa 16: Satakunta

Porin prikaatin Säkylän varuskunnan huoltokomppanian varusmiehet pääsevät kolmen päivän maastoharjoituksen päätteeksi aamusaunaan. Valokuvaaja Heli Blåfieldin ja toimittaja Ville Blåfieldin Sauna-Suomi-sarjassa on vuorossa Satakunta.Syyskuinen perjantaiaamu on harmaa. Säkylän varuskunta Porin prikaatissa on tänäänkin herätetty kuudelta, sen 2 000 varusmiestä on sijannut vuoteensa, pukeutunut harmaisiinsa ja vihreisiinsä ja vaeltanut aamupalalle. Nyt, vähän jälkeen yhdeksän, joukko viestikomppanian ja huoltokomppanian miehiä ja naisia seisoo riveissä maastokuvioiduissa puvuissaan, vihreät reput selässään varuskunnan keskusaukiolla rintamalinja urheilutalon sisäänkäyntiä kohti.
Ohjelmassa on sauna.
Huoltokomppania on yöllä palannut kolmepäiväiseltä maastoharjoitukselta, joka päätti kolme viikkoa kestäneen sotilaskeittäjäkurssin. Maastoharjoitus päättyi neljän tunnin yömarssiin. Kurssin, maastoharjoituksen ja marssin päälle sopivat aamulöylyt.
Urheilutalon aulassa varusmiehet riisuvat maiharinsa ja tassuttelevat sitten sukkasillaan saunan pukuhuoneisiin - miehet toiseen, naiset toiseen.
"Kaksi taistelijaa per kaappi!" kuuluu komennus.


Nämä Säkylän varuskunnan keskeiset rakennukset, tiililaatikot, jotka reunustavat keskusaukiota, on rakennettu 1950-luvun lopussa ja 1960-luvun alkupuolella. Viimeiset valmistuivat 1967. Samoilla piirroksilla on rakennettu sotilaskodit ja ruokalat myös Vekaranjärven varuskuntaan Karjalan prikaatiin.
Punaisten peltikaappien ja suihkuhuoneen takaa löytyy löylyhuone, jossa varusmiehet istuvat lauteilla useassa tasossa, amfiteatterimaisesti kaartuvilla lauteilla. Kaikilla on allaan paperinen pefletti, jalassa armeijan lipokkaat.

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.