Rapport

Sidewaysissa parasta on musiikin lisäksi letkeä tunnelma – Katso kuvakooste värikkäiltä festareilta!

Viihtyisiä hengailupaikkoja, sopivasti festariväkeä, valtavasti oheisohjelmaa ja kovatasoisia keikkoja, sitä oli viime viikonlopun urbaani Sideways-musiikkifestivaali Helsingissä.

Sidewaysissa parasta on musiikin lisäksi letkeä tunnelma – Katso kuvakooste värikkäiltä festareilta!
Vielä viime viikon alussa povattiin loppuviikoksi sadetta, mutta aurinko helli Helsinkiä sopivasti juuri perjantaina ja lauantaina. Jo kolmatta kertaa Sideways-festivaali levittäytyi Kalasatamassa Teurastamon rosoiselle kaupunkialueelle, jota oli pehmennetty leikkisillä koristeilla. Aluetta piristi esimerkiksi Vallila Interiorin merellinen mutta samalla kukikas mustekalakuosi. 
Perjantai-ilta veti Teurastamolle 7000 kävijää ja lauantai 8000 kävijää, joten festareiden voi sanoa olleen menestys. Silti alueella ei syntynyt ahdistavaa tungosta eikä kapeisiin kohtiin pullonkauloja. Ruokakojuille ja vessoihin (unisex-bajamajat ja ravintoloiden wc-tilat) pääsi kohtuullisella jonotuksella tai jopa ilman jonotusta. Ulkolavojen edessä seisoi runsaasti katselijoita, mutta halutessaan oli mahdollista puikkelehtia lavan eteen. 
Festareilla kuulikin kommentteja, että Sideways tuo mieleen alkuaikojen pienemmän Flow'n. Sideways ei ole yhtä näyttävä ja viimeistelty kuin Flow, mutta se on kotoisampi. Känniörvellystä näkyi vain vähän, ja ilmapiiri oli ennen kaikkea rento ja suvaitsevainen. Festariväkeä loikoili riippumatoissa ja istuskeli nurmikoilla.  
Kuudella lavalla esiintyi perjantaina 24 kokoonpanoa ja lauantaina 31. Nimekkäimpiä kotimaisia artisteja olivat Tippa-T, Sanni, Huoratron, Villa Nah, Litku Klemetti ja Astrid Swan. Ulkomaalaisista isoimpia tekijöitä olivat Editors, Sonic Youth'n entinen laulaja Thurston Moore, DJ Shadow ja Röyksopp. Moni tosin tulee Sidewaysiin vähemmän tunnettujen vaihtoehtobändien takia, sellaisten kuten Chelsea Wolf ja Rainbowlickers.

 Karnevaalipuistossa pääsi pelailemaan. 
Erityisen riehakas tunnelma oli yllättäen myöhäisillan karaokessa Palema-ravintolassa. Lisäksi festareiden ähkyrunsaassa ohjelmassa oli keikkojen lisäksi muun muassa vegaaniset Vihamukin syömisen SM-kisat, skeittaus- ja twerkkausesityksiä, keskustelutilaisuuksia, tennarijoogaa, Setan sukupuolitemppurata, virtual reality -pelejä, retrohenkisiä videopelejä, leffavisaa, kirjailijatapaamisia ja huonepakopeli. Monipuolisessa tarjonnassa harmitti vain se, ettei moniin kiinnostaviin tapahtumiin ehtinyt mitenkään mukaan. Alueohjelmaan pääsi mukaan festarilipulla. Erikseen piti maksaa vain, jos halusi saada kimaltavan bilelookin festareiden hitissä, Glitternistin glitterkärryllä. 
Sidewaysissa oli kaksi ruoka-aluetta myyntitelttoineen ja katuruokarekkoineen. Tarjolla oli sivistyneesti luomuviinejä, samppanjaa, vodkadrinkkejä, alkoholittomia drinkkejä, makusiirappikahveja, crepejä, fish & chipsejä, juuressipsejä, hampurilaisia, raakakakkuja, poke bowleja, thaimaalaista ja indonesialaista ruokaa sekä paljon muuta. Kasvissyöjät ja vegaanit oli huomioitu kaikkialla, vaikkakin monessa ruokakojussa oli valitettevasti vain yksi vaihtoehto kasvissyöjille. 
Se tosin ihmetytti näin kesällä, ettei alueella myyty ollenkaan jäätelöä! Jopa Teurastamossa sijaitseva, italialaista artesaanijäätelöä myyvä Jädelino oli kiinni, vaikka muut alueen ravintolat olivat auki. Ruokailijoille oli kerrankin tarpeeksi tuoleja, mutta muuten sitä päätyi helposti istumaan asfaltille tai nurmikolle. 

 Karina-yhtye soitti Sidewaysissa perjantai-iltana. 

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.