Rapport

Puheenaiheet ilmaiseksi.

Lue poiminnot tulevan Flow Festivalin parhaista paloista

Flow Festival valtaa taas Helsingin Suvilahden tämän viikon perjantaista sunnuntaihin. Mitä kannattaisi kokea runsaasta tarjonnasta? Lue tärpit artisti Rosa Costelta, taiteilija, tanssija ja koreografi Tiia Kasuriselta sekä Flow:n vakikävijältä ja festivaalireppareiden tekijältä Elisa Heleniukselta.

Lue poiminnot tulevan Flow Festivalin parhaista paloista
Flow Festival on Helsingin kesän isoimpia kulttuuritapahtumia, joka palaa nyt ilostuttamaan kävijöitä kolmen vuoden pandemiatauon jälkeen. Mitä kaikkea kannattaisi kokea tämän vuoden festivaaleilla? Lue alta kiinnostavia vinkkejä niin musiikin, taiteen, ruuan kuin festarikokemuksen mukavuuden osalta.  
Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa pe-su 12.-14.8.2022.
Ensimmäinen Flow Festival järjestettiin vuonna 2004 Helsingin keskustassa sijainneilta vanhoilta VR:n makasiineilla. Vuodesta 2007 lähtien Flow on saanut keskittyä kasvamaan Suvilahden ympäristössä. 
Jutun pääkuva: Petri Anttila / Flow Festival
 

Rosa Coste. Kuva: Oona Stalhand 

ARTISTI ROSA COSTEN TÄRPIT

 
Burna Boy
Main Stage perjantaina 12.8. klo 20.00
Afroa ja tyylillä! Tämän nigerialaisen Grammy-voittajan musiikki on täynnä sielua, omaperäisyyttä ja rytmejä — tätä lähen afrokulttuurista ylpeänä kattomaan.
 
Yeboyah
Black Tent lauantaina 13.8. klo 19.30
Yeboyahin musiikki on sielukas kokonaisuus, sillä hän kuulostaa upealta sekä levyllä että livenä — molemmat ovat ihanan pitkälle mietittyjä kokonaisuuksia. Keikalla kuullaan myös hoodi-kuoroa ja yllätysesiintyjiä, joten tätä kokemusta ei kannata missata.
 
GoldLink
Red Arena by Lapin Kulta Pure sunnuntaina 14.8. klo 16.00
Hunajaa sielulle! Artisti, jonka musiikista löytyy kaikki mitä rakastan: R&B, soul ja hip-hop. Täydellisesti yhdistettynä pehmeäksi soundiksi. 
 
Suvilahti DIY
Suvilahden skeittiparkki 12.-14.8.
Suomessa skeittikulttuuri on ollut aina aktiivinen, suuri ja yhteisöllinen, toisin kuin päättäjät ovat sen nähneet. Tätä(kin) skeittiparkkia ollaan purkamassa. Entisenä skeittaajana haluan kannustaa kaikkia poikkeamaan paikan päälle ja siten tukemaan #SAVESUVILAHTIDIY-hanketta ja paikallista taidetta.
 
Thai Papaya
Festareilla pitää muistaa syyä, ja kun on näin hyvä valikoima tarjolla, ei kenenkään tarvi varmasti olla nälissään. Jos kaipaat festariruokaan potkua, makuja ja annoksen, jolla varmasti lähtee näläkä, niin testaa tää!
 
Vinkit antanut Rosa Coste esiintyy Flow:ssa perjantaina 12.8. klo 16.15 Red Arena by Lapin Kulta Puressa. 
 

Tiia Kasurinen 

TAITEILIJA, TANSSIJA JA KOREOGRAFI TIIA KASURISEN TÄRPIT 

 
Mike Q / Red Garden
Red Garden perjantaina 12.8. klo 23.30 
Mielettömän ballroom-dj:n keikka Red Gardenissa tulee takuulla olemaan UPEA. Manifestoin paikalle paljon Suomen vogue- ja ballroomskeneä tanssimaan! 
 
Florence + The Machine 
Main Stage lauantaina 13.8. klo 22.30  
Florence + The Machinen keikka Flow:ssa vuonna 2015 on yksi parhaista konserteista mitä olen kokenut. Yhtyeen keulakuva Florence Welch säkenöi ja hyppeli lavalla kuin historiallinen keijukainen. Tuijotin esitystä yleisössä suu auki (ja vähän itkien). Odotan innoissani tämän vuoden keikkaa ja uuden levyn kappaleiden esityksiä.
 
The Blessed Madonna
Resident Advisor Front Yard perjantaina 12.8. klo 23.00
Dua Lipankin kanssa työskennelleen ihanan tekno-dj:n keikka.
 
Millenial Muses
Resident Advisor Front Yard 12.-14.8.
Minun ja taiteilija Björk Hijoortin yhteinen konsepti Millenial Muses valtaa Resident Advisor Front Yardin koko festivaalin ajaksi. Alueelta löytyy maalaustaidetta konteittain sekä koreografiaa hyödyntävä videoteos, jonka olen käsikirjoittanut, ohjannut ja leikannut. Videot ja maalaustaide käyvät dialogia keskenään yhteisen konseptin kautta. Kuuden minuutin videoteos näytetään videprojisointina 30 minuutin välein. Tervetuloa katsomaan!
 
Viuhka
Oma henkilökohtainen life hack´ini festareille: ota viuhka mukaan helpottamaan telttakeikkojen ja tanssilattioiden kuumuutta. Naapuriakaan ei haittaa pieni ylimääräinen tuulenvire!
 

Kuva: Konstantin Kondrukhov / Flow Festival

FLOW:N VAKIKÄVIJÄN JA FESTARITOIMITTAJAN ELISA HELENIUKSEN TÄRPIT 

 
Coco Ninja & Iconic House of Ninja 
Red Garden perjantaina 12.8. klo 22.30 
Tämä ryhmä saa varmasti pystyyn näyttävät bileet! He tuovat sähäköiden ja avaramielisten ballroom-tapahtumien tunnelman Flow:hun. Kyseessä on mustien ja latinoiden transnaisten ja homomiesten aloittama tanssityyli ja klubikulttuuri, joka syntyi 1980-luvun New Yorkissa. Alakulttuuria kuvaavat esimerkiksi Pose-sarja (2018–2021) ja Madonnan vuoden 1990 hittibiisi Vogue. Kuten Flow:n sivuilla lukee: "Roza Ahmad eli Mother Coco Ninja on DJ sekä ballroom-tapahtumien valokuvaaja ja järjestäjä, joka on tehnyt muun muassa maineikkaan, vuonna 1982 perustetun Iconic House of Ninja -ballroomin tapahtumia Suomessa."
 
Main Stage lauantaina 13.8. klo 14.30  
Monelta saattaa jäädä huomaamatta jo iltapäivän keikka Flow:n lauantaissa, mutta ainakin jos viettää festareilla vain yhden päivän, kannattaa olla liikkeellä ajoissa. Aiemmin Dreamgirls-kollektiivin kanssa esiintynyt F veti upean keikan aiemmin tänä kesänä Sidewaysissa, ja uskon hänen olevan valloittava myös Flow:ssa. F yhdistelee musiikissaan räppiä, R&B:tä, poppia ja elektronista musiikkia feministiseen sanomaan. Hän ammentaa suomenkielisiin sanoituksiinsa aineksia omasta elämästään. Kappaleet ovat tarttuvia, kantaaottavia, suloisia ja tanssittavia. Show:n kruunaavat vähän alle kolmekymppisen F:n eli Fanni Sjöholmin karisma sekä luonteva ja yleisöön kontaktia ottava esiintyminen.
 
TiilikelloxPolestar-taidetila 
Flow Festival ei ole vain musiikkiesityksiä ja baarikojuja, vaan koettavissa on myös paljon taidetta. Uusi TiilikelloxPolestar-taidetila kuulostaa kiehtovalta! Siellä on nähtävillä taiteilija Hanna Vihriälän Puhalluskukka-teos ja kuultavissa Antti Holvin sävellys Butterfly Eccect. Musiikin pitäisi soida hienosti yli 40 metrin korkuisessa tiilikellossa. Tiilikelloon voi mennä lepuuttamaan jalkojaan ja rauhoittumaan festarihumun keskellä. 
 
Yakitori by Brasa
Flow-kokemus ei ole täydellinen ilman kulinaarisia nautintoja. Monet pääkaupunkiseudun laadukkaat ravintolat tuovat ruokakojunsa Flow:hun, ja tänä vuonna valinnanvaraa on lähes 40 ravintolan antimista ja yli 20 baarin tarjonnasta. Mikä ihana valinnan vaikeus! Yksi hyvä vaihtoehto on uskoakseni tämän vuoden huhtikuussa Senaatintorin kupeeseen avattu ravintola Brasa, joka tuo Flow:hun japanilaisia grillivartaita. Koska tänä vuonna Flow:ssa ei myydä ollenkaan punaista lihaa eikä siipikarjaa, vartaissa tirisee tiikerirapuja, kuhatempuraa ja portobellosieniä. 
 
Korvatulpat ja muut tuikitärkeät varusteet
Lopuksi tällainen eloonjäämisvinkki. Korvatulpat unohtuvat helposti, mutta niistä on iloa, jos tykkäät katsoa keikkoja lavan lähellä ja säilyttää kuulosi. Korvatulppia myydään aina myös Flow:ssa, mutta halvemmalla pääset, jos ostat jo etukäteen tulpat apteekista tai kaupasta. Korvatulppia kannattaa ottaa mukaan useampi pari, koska ne häviävät helposti sekä voit tarpeen vaatiessa lahjoittaa korvatulppia myös festarikavereillesi. Muita oleellisia esineitä ovat aurinkorasva, aurinkolasit, istuinalusta (tarpeeksi iso tyhjä muovipussikin riittää), vara-akku kännykän lataamista varten ja pantiton tyhjä pullo, jota voit täyttää vesipisteillä. 

Kuva: Konstantin Kondrukhov / Flow Festival 

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.