Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport

Kauneutta ja outouksia kanaalien varsilla – Tutustu videokierroksilla Venetsian biennaalin taide-elämyksiin

Nokallaan seisova kuorma-auto, eläviä koiria, kudottuja jättiläispalloja, puhuva muna, kädet Canal Grandessa... Keinot ovat monet kun nykytaiteilijat kilpailevat yleisön huomiosta Italiassa. Joka toinen vuosi järjestettävä Venetsian biennaali tarjoaa rautaisannoksen uutta ja näyttävää nykytaidetta ympäri maailmaa.

Tutustuin viime viikolla Venetsian biennaalin kahteen päänäyttämöön: Arsenaleen ja Giardiniin. Tämän vuoden pääkuraattori, ranskalainen Christine Macel (s. 1969) on toiminut kuraattorina Pariisin Pompidou-keskuksessa, ja hän kutsui Arsenaleen ja Giardiniin yhteensä 120 taiteilijaa esittelemään uutta taidettaan. Lisäksi ympäri kaupunkia löytyy niiden maiden itsenäisiä paviljonkeja, jotka eivät ole mahtuneet Giardiniin, mutta niihin en ehtinyt tällä kertaa tutustua. 
Kansainvälinen nykytaidenäyttely Venetsian biennaali järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1895. Tänä vuonna biennaali avautui 13. toukokuuta, ja se on auki yli puoli vuotta. Tapahtumaan liittyvät 30.8.–9.9. Lidon saarella pidettävä maailman vanhin kansainvälinen elokuvajuhla, Venetsian elokuvajuhla, ja parillisina vuosina järjestettävä Venetsian arkkitehtuuribiennaali. 
Sain viime marraskuussa Suomen Taideyhdistykseltä Edvard Richter -apurahan kuvataidekriitikoille. Apurahan tarkoituksena on mahdollistaa tutustuminen ajankohtaiseen kansainväliseen kuvataiteeseen ulkomailla. Valitsin matkakohteekseni Venetsian biennaaliin. Lumoava Venetsia oli myös itsessään kuin elävä museo ja taide-elämys. 
Kuvasin seuralaiseni kanssa videoille fiilistelyjä ja taidepaloja punatiiliseltä Arsenale-telakalta ja vehreän puiston paviljongeista. Ensimmäinen video on kuvattu älypuhelimella ja toinen paremmalla digikameralla.
Hyppää mukaan taidekierrokselle!

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.