Rapport

Hipsterit juhlivat ikuista viikonloppua – Terrence Malickin uusin elokuva kuvaa etuoikeutettuja ajelehtijoita

Song to Song sijoittuu musiikkimaailmaan ja käsittelee seksuaalista pakkomiellettä kahden risteävän kolmiodraaman kautta. Löyhäjuoninen elokuva koostuu kiireettömistä tunnelmapaloista luksusasunnoissa ja vip-tiloissa.

Hipsterit juhlivat ikuista viikonloppua – Terrence Malickin uusin elokuva kuvaa etuoikeutettuja ajelehtijoita
Song to Song USA 2017 Laji: draama, romanssi Ohjaaja: Terrence Malick Näyttelijät: Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman, Cate Blanchett, Bérénice Marlohe Kesto: 2h 8 min. Ikäraja: 16 
Terrence Malick (Knight of Cups, The Tree of Life, To the Wonder, Veteen piirretty viiva) jatkaa runollisella ja filosofisella tyylillään elokuvansa Song to Song kanssa. Uusin teos ei tosin ole 73-vuotiaan mestariohjaajan vahvimpia, koska elokuvan juonettomuus käy turhauttavaksi. Tarinan edetessä kokeilevaan tyyliin soljahtaa helpommin mukaan. 

Song to Song sisältää nimekkään esiintyjäkaartin, kauniita tunnelmapaloja ja upeita paikkoja. Tapahtumat sijoittuvat Malickin kotikaupunkiin Austiniin Texasissa. Tarina käsittelee seksuaalista pakkomiellettä ja petosta kahden risteävän kolmiodraaman kautta. 

Rooney Maran esittämä päähenkilö Faye on herkkä, salaperäinen ja leikkisä kaunotar, joka vaihtelee peruukkeja tiuhaan. Hän on aloittanut jo vuosia aiemmin musiikkimoguli Cookin (Michael Fassbender) sihteerinä, mutta yrittää nyt läpimurtoa laulaja-lauluntekijänä. Faye uskoo, että musiikkimaailman valloittaakseen tärkeintä on tuntea oikeat ihmiset. Nuori nainen aloittaakin seksisuhteen karismaattisen Cookin kanssa.

Cookin tallissa on uransa kanssa vaikeuksissa oleva hurmaava laulaja-lauluntekijä BV (Ryan Gosling). BV ja Faye rakastuvat ja alkavat seurustella. Samaan aikaan Cook pitää Fayea yhä otteessaan. Turmeltunut Cook kohtaa dinerissä työskentelevän hemaisevan tarjoilijan, entisen lastentarhanopettajan Rhondan (Natalie Portman), ja saa epävarman naisen täysin pauloihinsa. 

Ranskalainen Bérénice Marlohe esittää tyylikästä lesboa nimeltä Zoey. Cate Blanchet piipahtaa valkokankaalla BV:n superrikkaana laastarisuhteena. Tarinaan liittyy myös monia keskeisten henkilöiden perheenjäseniä, kuten Fayen huolehtiva vanha isä (Brady Coleman), BV:n lapsuudenkotiin jäänyt veli (Tom Sturridge) ja Rhondan vähävarainen siivoojaäiti (Holly Hunter). 


Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.