Sinulla on tallentamattomia muutoksia

Rapport

Tilaa Rapport

Häikäiseviä visualisointeja, katkeransuloisia tanssibiisejä, vahvoja naisia, Pink Spacen herkkyyttä — Flow tarjosi monipuolisesti musiikkia ja taidetta

Alma toi Euroopasta koti-Suomeen Have You Seen Her? -kiertueensa. Ruotsalainen tanssipopin tähti Robyn veti lauantaina yhden Flow Festivalin historian parhaista keikoista. Sunnuntai-iltana brittiläinen rockyhtye The Cure hemmotteli faneja lähes kahden ja puolen tunnin keikalla. Katso Elisa Heleniuksen ottamat kuvat ja lue lyhyet keikka-arviot!Urbaani musiikkifestivaali on järjestetty Helsingissä vuodesta 2004 lähtien, ja viime viikonloppuna Suvilahteen kokoontui kolmen päivän aikana yhteensä 83 000 kävijää. Artisteja ja ryhmiä esiintyi yli 170 yhteensä 10 esiintymisalueella. Musiikin lisäksi Flow Festivalilla ilahduttivat laadukas ja kasvispainotteinen ruokatarjonta, veikeä aluevisualisointi, Finnkinon maksuttomat elokuvanäytökset ja laaja taidesisältö. 
Yle kuvasi osan keikoista suorina lähetyksinä, ja osa esityksistä taas on katsottavissa jälkikäteen Areenassa (keikkataltioinnit ovat tämän linkin takana). 

 

PERJANTAI 9.8.Yhdysvaltalainen neo-soulin kuningatar Erykah Badu, 48, antoi perjantaina odottaa itseään päälavalle puoli tuntia, mutta veti sitten kiihkeän keikan new age -hengessä. Hänellä oli hauska ja värikäs päähine, joka oli ekologisesti tehty pullonkorkeista. Hihojen ja housujen valkoiset hapsut taas viistivät maata ja kohosivat välillä ilmaan kuin siivet kun Badu nosti käsiään tai jalkojaan.
Artistin tunnetuimmat hitit ovat jo parinkymmenen vuoden takaa, mutta hän lauloi yhä jumalaisesti laajalla äänialallaan. 

R&B-tähti Solange, 33, ei nauti samanlaista megakuuluisuutta kuin isosiskonsa Beyoncé, mutta hän saa kyllä ihmettelemään Knowlesien perheeseen kerääntynyttä esiintymistaitoa ja kauneutta. Solange korvasi Flow'hun tulonsa perunneen Cardi B:n, ja tempaisi yleisönsä niin mukaansa, ettei alkuperäistä artistibuukkausta enää haikaillut. Lavashow oli pelkistetyn tyylikäs valkoisine portaineen ja kokomustiin pukeutunine soittajineen, mutta show sisälsi myös taustatanssijoiden ankaraa twerkkausta.
Solange otti sanoituksissaan paljon kantaa rodullistettujen oikeuksien puolesta. Hän sai tosin esittää viimeisen kappaleensa mykkäelokuvatyyliin ilman äänenvahvistusta, koska melurajoitusten takia päälavan ulkokeikka ei saanut jatkua enää yli keskiyön.
Solangea saivat kuvata kuvausaitiossa vain Flow'n omat kuvaajat. 

Red Gardenissa oli jälleen bileet käynnissä koko Flow'n ajan. Perjantai-iltana tilassa viihdytti villi House of Disappointments, joka haluaa tuoda väriä harmaaseen arkeen ja rikkoa perusnormeja.  
 

LAUANTAI 10.8. 


Ruotsalais-gambialainen Seinabo Sey, 28, jatkoi lauantaina alkuillasta päälavalla jo perjantaina alkanutta vahvojen naisten juhlaa. Soul-artisti esitti rikkaalla äänellään sielukkaita pop-biisejä. 

Viime vuoden hehkutetuin suomalainen yhtye Ruusut esiintyi Flow'ssa Lapin Kulta Red Arenalla ja veti teltan täyteen. Esityksen visuaalinen puoli nojasi yksinkertaisesti mutta toimivasti erivärisiin valoihin ja savukoneeseen. Tämän vuoden hypetetyin kotimainen yhtye Maustetytöt taas esiintyi Flow'ssa perjantaina täpötäydessä Seat Black Tentissä. 


Päälavan seinällä välkkyi perjantaina Alman Euroopan kiertueen nimi Have you seen her?. Suomen popsensaatiota ei näkynytkään missään, kunnes hän aloitti yllättäen esityksensä yleisön seasta invakorokkeelta.
Valitettavasti Alman uusista kappaleista ja koko keikasta jäi vähän vaisu olo, vaikka kappaleet esittelivätkin häneltä uutta musiikkityyliä, kuten punkrockia. Ongelma on siinä, etteivät uudet kappaleet lähde samalla tavalla lentoon kuin aiemmat hitit. Show kuitenkin muistutti Alman, 23, hurmaavasta persoonasta ja esiintymistaidoista.
Kaksoissisko Anna soitti lavalla rumpuja ja lauloi muutaman dueton Alman kanssa. Yleisö biletti keikalla, erityisesti Alman aikaisempien isompien tanssihittien, kuten Chasing Highs ja Cowboy, soidessa. Alma esitti encorena tunteellisen ja avoimesti naisten välisestä rakkaudesta kertovan My Girl -kappaleen, jonka hän lauloi mielenkiintoisella tavalla lähes karjuen.  

Tame Impalan keikkakuva on poikkeuksellisesti Flow'n oman kuvaajan ottama eli Riikka Vaahteran. Australialainen vaihtoehtorockin suurnimi tarjoili festivaalin visuaalisesti vaikuttavimman show'n, johon kuului valolasereita, hypnoottisia ja värikkäitä videotaustoja ja paperisilppusadetta. Yhtyeen tunnelmallinen keikka oli wow-elämys. 


Ruotsin lahja maailmalle, karismaattinen Robyn, 40, villitsi yleisöä lauantai-iltana keikalla, joka oli monelle festarikävijälle se Flow´n odotetuin esitys. Lavaa koristivat jättimäiset valkoiset kädet, ja Robyn saapui läpikuultavassa vaaleansinisessä mekossa, jonka hän myöhemmin vaihtoi mustaan pitsiasuun.

Kommentit

Tilaa Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Puheenaiheet uutiskirjeemme tarjoaa sinulle tuoreimmat kuulumiset. Älä jää paitsi!

Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.