Rapport

Flow ilahdutti vahvoilla naisilla, toimivalla festarialueella ja kokonaisvaltaisella taide-elämyksellä

Loppuunmyyty Flow Festival kokosi viime viikonloppuna Suvilahteen 75 000 kävijää. Kiira-myrsky riepotteli aluetta lauantai-iltana, mutta muuten kävijät saivat nauttia helteisestä säästä.

Flow ilahdutti vahvoilla naisilla, toimivalla festarialueella ja kokonaisvaltaisella taide-elämyksellä
Yksi Helsingin kesän kohokohdista on vuodesta 2004 lähtien elokuussa järjestetty kolmipäiväinen ja urbaani musiikkifestivaali Flow. Kuten Flow'ssa kävijät tietävät, indie-artistien lisäksi festivaali tarjoaa paljon kulinaarisia elämyksiä, taidetta ja erilaisia oheistapahtumia. Rymyämisen sijasta festivaalin tunnelma on ennen kaikkea rento ja sivistyneen hyväntuulinen.
Kiitosta keräsi tänä vuonna ennen kaikkea uudistunut ja entistä isompi festivaalialue. Nyt alueelle ei syntynyt pullonkauloja eikä wc-tiloihin, ruoka- ja juomatiskeille ollut pitkiä jonoja. Flow'n Perhesunnuntaissa lapsiperheille tarjottiin muun muassa Skidit MEGA disko, Riviera Cinema Barin lastenelokuvia ja työpajoja.
Helteinen sää piti festivaalivieraat tyytyväisinä ja toi paljon porukkaa alueelle jo pian porttien avauduttua. Tosin seitsemältä lauantai-iltana yhtäkkiä iskenyt Kiira-myrsky toi oman jännityksensä, ja ohjelma jouduttiin keskeyttämään.
Kuitenkin päälavan esitykset pysyivät aikataulussa. Alman keikka alkoi lopulta puoli tuntia myöhässä klo 22.30 Lapin Kulta Red Arenalla. The Bright Balloon 360 -lava jouduttiin tosin sulkemaan loppuillaksi, ja sen takia peruttiin Timo Lassy Bandin, Mikko Joensuun ja Janka Nabay & The Bubu Gangin keikat. Lisäksi Danny Brown lopetti keikkansa kesken sekä Samphan ja Front 242 esitykset peruttiin. Festivaalia voi kiittää nopeasta tiedottamisesta ja toiminnasta myrskyn aikana.
Jo myöhään torstai-iltana selvisi monien pettymykseksi, että perjantai-illan esiintyjä, yhdysvaltalaisen indie rock -yhtye Gossipin entinen laulaja Beth Ditto perui tulonsa sairastumisen vuoksi. Hänen tilalleen esiintymään tuli suomalainen Reino Nordin. 
Kaikki kuvat ovat Elisa Heleniuksen ottamia, paitsi kuva Lana Del Reyn keikalta.  
Flow Festival 2018 pidetään 10.-12. elokuuta.

Aalto-yliopiston opiskelijat olivat luoneet alueella paljon visuaalista ilmettä, kuten kuvassa näkyvän arkkitehtiopiskelijoiden suunnitteleman punaisen Kokoon-pientalon, joka on tehty vastaamaan tilapäisen asumisen tarpeisiin.

Yhdysvaltalainen Lana Del Rey oli perjantai-illan pääesiintyjä. Viimeisen päälle hiottu keikka tarjosi melankolisen kaunista poppia, ja Rey vakuutti yleisön herttaisuudellaan. Hän lauloi kappaleita myös heinäkuussa julkaistulta uudelta Lust for Life -levyltään. Rey ei sallinut kuvaajia kuvausaitioon. Kuva: Flow Festival / Konstantin Kondrukhov

Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.