Rapport

Ensimmäistä kertaa järjestetty Radio Nova Festivaali toi maailmantähtiä Suvilahteen

16.–17. kesäkuuta festarikansaa saapui sankoin joukoin Helsingin Suvilahteen. Lue arviot Adam Lambertin, Icona Popin ja Anastacian keikoista

Ensimmäistä kertaa järjestetty Radio Nova Festivaali toi maailmantähtiä Suvilahteen

Adam Lambertin keikan yleisöä. Kuva: Emma Kallioniemi, Radio Nova Festivaalin Facebook-sivut
Adam Lambert

Perjantai-illan pääesiintyjä oli amerikkalainen megatähti, pop- ja glamrock-artisti Adam Lambert, 41. Festivaaliyleisö sai nauttia hänen hurmaavasta karismastaan, esiintymistaidostaan ja voimakkaasta lauluäänestään. Tähden musta-hopeinen paljettiasu pitkillä hansikkailla ja glittermeikki olivat tyrmääviä.
Suomalaisen tositelevisiotähden ja juontajan Sauli Koskisen kanssa aikoinaan seurustellut Lambert osasi heittää useamman sanan suomeksi, kuten “minä rakastan sinua”. Hän myös ilahdutti yleisöä sanomalla, että viihtyy aina Suomessa ja että täällä on paras yleisö. Lambert onkin esiintynyt Suomessa aiemmin seitsemän kertaa.
Auringonlaskun aikaan esiintynyt Lambert lauloi seitsemän omaa biisiään, jotka olivat keikan aloittanutFor Your Entertainment” sekä “The Original High”, “Superpower”, “Overglow”, “Ghost Town” ja erityisen komeasti soineet hitit “If I Had You” ja “Whataya Want From Me”. Lisäksi hän esitti kahdeksan coveria, muun muassa Kings of Leonilta, Nine Inch Nailsilta ja Sylvesteriltä. Erityisesti yleisön sytytti viimeiseksi esitetty Cherin tuttu hitti “Believe”.
Kolmen lavan Radio Nova Festivaalilla yllättävän monet artistit esittivät encoren, vaikka tiukka-aikataulullisilla festareilla saa harvemmin nauttia artistien palaamisesta takaisin lavalle. Queen-yhtyeen uutena solistinakin tunnetuksi tullut Lambert esitti encorena Queenin hienon kappaleen “Another One Bites the Dust”.
Taustavideot olivat aika yksinkertaisia mutta näyttäviä, ja niissä nähtiin sateenkaarivärejä, tanssivia ihmisiä, marmorisia pylväsrakennuksia ja myrskyävää merta. “Overglow” -kappaleen aikana kantaaottavalla animaatiovideolla pyöri ihmisvirtaa uppoutuneena kännyköihinsä kaupungin kaduilla ja taustalla näkyi sanoja kuten oppression.
Koskettimia soitti ensimmäisestä kiertueesta mukana ollut ja Uh Huh Her -duostakin tuttu Camila Grey, rummuissa oli Noa Kahn, basistina Poliana ja kitaristina Potz. Lavalla ei ollut tanssijoita.
Lambert lopetti keskiyöllä tunnin ja vartin pituisen keikan jälkeen. Tyytyväinen yleisö antoi kunnon suosionosoitukset.


Kommentit (0)

Kommenttia ei voi muokata jälkikäteen.

Viesti:

Nimi:

Puheenaiheet

Tilaa maksuton Puheenaiheet-uutiskirjeemme

Haluan tarkkoja näkökulmia, ajattelemaan houkuttelevia juttuja ja tuoreimmat kuulumiset Rapportilta.

Tietosuojaselosteemme.
Rapport — hyviä juttuja. Lukijat, tekijät, aiheet ja rahoittajat kohtaavat uudella tavalla.