info
Tue journalismia.

Pirkko Tuominen

Pirkko Tuominen
 

Esittely + CV

Olen lääketieteeseen, terveyteen, kehon ja mielen hyvinvointiin erikoistunut toimittaja-kirjoittaja-yrittäjä. Näitä aihealueita olen seurannut ja juttuja kirjoittanut lähemmäs parikymmentä vuotta - enimmäkseen aikakauslehtiin, mutta myös henkilöstö- ja asiakaslehtiin sekä verkkosivuille. Innostun helposti monenlaisista aiheista, kun alan niitä penkoa - erityisesti sellaisista, jotka liippaavat tavallisen ihmisen elämää ja arkea.

Aloitin kirjoittajan urani avustamalla Ylioppilas-, Yliopisto- ja Yliopistolainen-lehtiä. Varsinaiseen lentoon urani lähti, kun pääsin Trendin ja Kotilääkärin vakituiseen avustajaremmiin ja kysyntää alkoi olla muuallekin. Vauva- ja Meidän perhe -lehtiin ehdin kirjoittaa kymmenisen vuotta ennen kuin kasvoin aihepiiristä ulos. Tällä hetkellä minua työllistävät säännöllisesti esimerkiksi Kotilääkäri, Viva, Et terveys, Diabetes ja Helsingin henki. Lehtikirjoittamisen ohella olen ollut mukana useissa kirja- ja verkkoprojekteissa.

Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri ja sosiaalipsykologi. Minulla on myös kaupallista koulutustaustaa. Nyt olen parhaillaan opiskelemassa yrittäjyyttä, 18 vuoden käytännön kokemuksen jälkeen. Perustin oman toiminimen vuonna 1997.

Kuulun Suomen Journalistiliittooon ja Terveystoimittajat ry:hyn.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Terveys, lääketiede, psykologia, kehon ja mielen hyvinvointi. Sosiaaliset suhteet, parisuhde, perhe, lapset. Työhyvinvointi, työelämän ja arjen haasteet. Kiinnostavat tarinat ja ajan ilmiöt. Inhimillisen elämän eri puolet.

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.