info

Sirpa Annikki Nieminen

Sirpa Annikki Nieminen
 

Esittely + CV

Sana voi olla säilä. Sana voi olla myös sulka, joka pehmeästi liikuttaa ilmaa ja kantaa. Sanat voivat kantaa tietoa, joka voi lisätä tuskaa, mutta myös auttaa toimimaan. Ilosanomia. Hulluttelua. Huokauksia.
Sanat ovat arjen ihme. Kirjoittajana minulle on olennaista kertoa kerrottavani kauniilla suomen kielellä selvästi ja tarkasti. Joskus on tarpeen pystyä maalaamaan tunnelmia sanoilla, jotta asian ymmärtäisi.

Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri, pääaineenani ympäristönsuojelu. Aloin kirjoittaa lehtiin vapaana toimittajana vuonna 1998, aluksi valtakunnallisiin aikakaus- ja erikoislehtiin ja vuonna 2000 pirkanmaalaistuttuani paljon myös Aamulehteen. Paikallislehtiin aloin kirjoittaa vuonna 2008, yhden kesän olen ehtinyt olla radiotoimittajakin.
Olen työskennellyt myös esimerkiksi kasvitieteilijänä, leipurina, puutarhamyyjänä, luonto-oppaana ja kulttuuritiedottajana. Uskon renesanssityyliseen laaja-alaisuuteen, joka auttaa ymmärtämään maailmaa ja kirjoittamaan siitä ymmärrettävästi.
Renesanssin hengessä olen opiskellut ja/tai harrastanut myös tanssia, piirtämistä, melontaa, valokuvausta, puutöitä, ompelua, espanjaa ja venäjää. Kuvitan juttuni mielelläni itse.

Viime vuosina palstatila ja avustajapalkkiot vapaille toimittajille ovat käyneet vähiin. Jääkö hyviä juttuja toteuttamatta? Epäilemättä.
Rapport on yksi tapa saada esille niitä aiheita, jotka lukijoita kiinnostavat ja joihin lehtien omat toimitukset eivät tartu. Mistä sinä haluaisit lukea?

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen kirjoittanut 30–40 lehteen satoja juttuja äärimmäisen erilaisista asioista, etenkään paikallislehden toimittajalle kun mikään inhimillinen ei ole vierasta. Olen saanut tehdä juttuja esimerkiksi riistamaaliammunnan EM-kisoista, nykysirkuksen esityksestä pikkukylällä ja katkerista kaavavalituksista. Itse olen valinnut aiheikseni muun muassa kotisynnytykset, läheisriippuvuuden hoitoalalla ja lemmikkimarsut.
Jo lukiolaisena muistan sanoneeni, että mistä tahansa voi kirjoittaa, kunhan kirjoittaa hyvin – vaikka lyijykynästä.

Esittelen mielelläni erilaisia ihmisiä ja heidän tarinoitaan, ihmisiä, jotka jakavat aidosti jotain itselleen tärkeää. Aihealueista minua kiinnostavat luonto ja ympäristö, ihmisen hyvinvointi, globaali vastuu ja oikeudenmukaisuus, taide/luovuus ja yhteiskunta.
Kuinka yksilö voi elää hyvää ja mielekästä elämää nyky-Suomessa? Miksi raha on otettu kaiken mittariksi? Toimiiko se?
Olen kirjoittanut lehtiin myös satuja. Nyt työn alla on laaja fantasiaromaani vaikkapa varhaisnuorille.

Minua viehättää mottona Albert Einsteinin toteamus: "On kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä."

Julkaistuja juttuja verkossa

http://www.kansalaisopistot.fi/ei-tuluskukkaroa-vaan-takki/
http://www.kmvlehti.fi/Ajankohta/1194704340081/artikkeli/norppart+2011+sukellus+taide.html
https://www.lehtiluukku.fi/esikatselu/suur-keuruu-27.06.2011/10923.html
https://www.maailmankuvalehti.fi/2007/10/kai-vaara

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan

Journalistilla ennakkotilauksia: 27.00 euroa


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.