info
Toteutettu journalismi
Tue journalismia.

Simo Raittila

Simo Raittila
 

Esittely + CV

Satunnaisia töitä freelancerina vuodesta 2010. Palkanmaksajina esimerkiksi Yliopistolehti ja Ylioppilaslehti.

Vihreiden nuorten Rönsy-lehden päätoimittaja tammikuusta 2014.

Oman arvonsa annan Pääkaupunkiseudun Nuorten Ääni -toimitukselle, Tikkurilan lukiolle ja avoimelle yliopistolle, joissa aikaan opin jutuntekoa ja erityisesti kirjoittamista.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Hyvin erilaiset lähestymistavat kiinnostavat. Toisaalta haluan tehdä raskaan informatiivista ja syvälle menevää asiajournalismia helposti lähestyttävässä muodossa (vrt. Vox Media). Toisaalta äärimmäisen subjektiivinen, gonzo-tyylinen reportaasi voisi antaa välineitä käsitellä joitain hankalia aiheita.

Yleisesti kiinnostavat ne prosessit, joissa poliittiset päätökset syntyvät, sekä kiistanaiheet, alakulttuurit ja julkista valtaa koskevat kysymykset.

Julkaistuja juttuja verkossa

Rönsy-lehden numeroita http://www.vino.fi/ronsy/ronsyn-numerot/

Ecosprinter: The Limits of the Finnish Basic Income Experiment http://www.ecosprinter.eu/blog/the-limits-of-the-finnish-basic-income-experiment/

The News Hub: Mad Max Stirner - Why Fury Road is a Nietzschean Film https://www.the-newshub.com/film-and-tv/mad-max-stirner

Yliopistolehti: Pätevät opettajat ovat Suomen malli http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uutisarkisto/9-2011/7-12-45-12.html

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.