info
Toteutettu journalismi
Tue journalismia.

Mirkka Torikka

Mirkka Torikka
 

Esittely + CV

Olen ruohojuurintason tutkivaa journalismia 2004 vuodesta alkaen toteuttanut toimittaja. Viimeiset kymmenen vuotta olen ollut päätoimittajana elämänsuojelun ja ehkäisevän päihdetyön Asennetta-lehdessä (yhteiskunnallinen yritys). Koulutukseltani olen päihdetyöhön erikoistunut yhteisöpedagogi.

Eettisen journalismin vaatimuksina pidän luotettavan ja uskottavan tiedon lisäksi pyrkimystä kriittisyyteen ja lukijan omiin oivalluksiin. Arvostan epätyypillisiä näkökulmia, huumoria unohtamatta.

Tapamme Asennetta-lehden toimituksessa oli tuottaa juttuja jalkautuen kentälle ja kirjoittaa omakohtaisen kokemuksen kautta. Vuosien varrella tuli perehdyttyä erilaisiin elämäntapavalintoihin, kuten muun muassa Straight Edge -kulttuuriin ja omavaraistalouteen Azoreilla, jonne yhteiskuntaamme pakoon muuttanut mies heitti puhelimen mereen ja rakensi omin käsin itselleen majan. HI-viruksen ympärillä yhä sitkeästi vellovien ennakkoluulojen purkamiseksi olen kirjoittanut monta artikkelia vuosien varrella. Olen kohdannut korvaushoidossa olevia päihdekuntoutujia, potilaita suljetuilla osastoilla ja lastensuojelun sankareita uskomattomine taisteluineen. Tutkivan journalismin nimissä olen liftannut, dyykannut ja istunut kannabiskahviloissa Hollannissa. Lehdessämme olemme käsitelleet avoimesti myös arempiakin aiheita, kuten esimerkiksi 90-luvun saatananpalvonta-ilmiötä ja nuorten itsensä viiltelyä henkisen pahoinvoinnin itsehoitona. Lehtemme on tehnyt myös näkyvää yhteistyötä laajasti kolmannen sektorin saralla kuten mm. Ei vihapuheelle -liikkeen ja Youth Against Drugs järjestön kanssa.

Arvoasteikollani korkealla on syrjäytyneiden osallistaminen, kriittiseen ajatteluun kasvattaminen, eriarvoisuuden kasvun pysäyttäminen ja päihteidenkäyttäjien humaani kohtelu.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Minua kiinnostaa humanistiset teemat; poikkeukselliset elämäntapavalinnat, eriarvoisuuden kasvun pysäyttäminen ja päihteidenkäyttäjien humaani kohtelu. Arvostan epätyypillisiä näkökulmia, huumoria ja sarkasmia unohtamatta.

Ruohonjuuritason pienillä kohtaamisilla voi nostaa esiin tärkeitä yhteiskunnallisia asioita.

Julkaistuja juttuja verkossa

http://issuu.com/digilehti/docs/asennetta_42014
Pääkirjoitus, kannanotto alkoholilaki-keskusteluun: Joku raja se on lastensuojelullakin?
Artikkeli: Mies vs. viina - egoismista soberismiin
http://issuu.com/digilehti/docs/asennetta_1_2015
Mukana mm. pääkirjoitus, kannanotto sananvapaudella perusteltuun vihapuheeseen.

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan

Journalistilla ennakkotilauksia: 22.00 euroa


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.