info
Tue journalismia.

Mikko Nyman

Mikko Nyman

Blogi, kotisivut

VRLeaksin sivut: https://vrleaks.wordpress.com

Sosiaalinen media

Facebook: https://www.facebook.com/VRLeaks/

Twitter: https://twitter.com/VRLeaks_oikea

 

Esittely + CV

Olen vuotosivusto VRLeaksin perustaja ja päätoimittaja. Ennen VRLeaksia olen toiminut freelance-toimittajana avustaen mm. Kauppalehteä. Ensikosketuksen journalismin ihmeelliseen maailmaan sain jo lukioaikoina, jolloin toimin koulumme oppilaskunnan, sittemmin siivooja-, rehtori- ja opettajakuntaankin laajentuneen koululehtemme päätoimittajana ja juttujen päätoimisena ideanikkarina.

VRLeaks on ollut kuitenkin ollut sellainen journalistinen oppikoulu, että tuskin kukaan olisi VRLeaksia vuonna 2011 perustettaessa voinut kuvitella, mitä kaikkea se tuo tullessaan paitsi minulle itselleni, totta kai myös muillekin journalisteille. Vuotosivusto oli ja on edelleenkin uutta Suomessa, mutta se on kaikkea muuta kuin muoti-ilmiö.

Kauppalehden talousaiheisten juttujen lisäksi olen kirjoittanut esimerkiksi Karjalan Heiliin, Hämeen Sanomiin ja Keskisuomalaiseen suomalaisesta stand up –komiikasta ja –koomikoista. Juttujeni luonteet ovat lähes aina aihepiiristä riippumatta tutkivia ja analyyttisiä.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Erityisen kiinnostavia ovat yhteiskunnalliset aiheet, tilinpäätöksiä, tuloslaskelmia ja taseita unohtamatta. Journalistiset tuntosarveni nousevat pystyyn, mikäli juttuaihe kaiken kukkuraksi liittyy valtionyhtiöihin, niiden omistajaohjaukseen ja pyydetyn tiedon salaamiseen.

Julkaistuja juttuja verkossa

Hämeen Sanomien juttu 14.5.2015: "Naurattamisessa ei lasketa päiviä loman alkuun": http://www.rapport.fi/rapport/download.php?liite_id=9943

Lauttakylä-lehden juttu 1.7.2015: "Saparofestareilla stand up -spektaakkeli": http://www.rapport.fi/rapport/download.php?liite_id=9944

Minusta julkaistuja juttuja:

http://journalistiliitto-fi.directo.fi/journalisti/lehti/2012/07/artikkelit/mies-vuotojen-takana/

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2012/01/03/vr-vuotosivusto-lisaa-paljastuksia-on-luvassa/201220224/12

http://yle.fi/uutiset/vr-leaksin_kansalaisjournalistit_valtion_otettava_500_miljoonaa_vrlta/7861477

http://www.ksml.fi/kotimaa/VRLeaks-VR-osti-monopoliaseman/118295

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.