info
Tue journalismia.

Maria Lassila-Merisalo

Maria Lassila-Merisalo
 

Esittely + CV

Olen Maria Lassila-Merisalo, akateeminen sekatyöläinen. Tutkin, koulutan ja kirjoitan, sekalaisessa järjestyksessä. Intohimoni on narratiivinen journalismi.

Juttujani on julkaistu viime vuosina mm. Opettajassa, Oliviassa ja Evitassa. Aiemmin kirjoitin useita juttuja Hämeen Sanomien sunnuntaisivuille. Suomen Lehdistö -lehden Median kentät -kolumnia olen kirjoittanut vuodesta 2007.

Tutkijakoulutuksen ansiosta yhtäältä ymmärrän tutkimuksia ja toisaalta osaan itse työskennellä tutkivalla, järjestelmällisellä ja pitkäjännitteisellä otteella. Tieteen popularisointi on kiehtova ja vaikea laji, jota pyrin jatkuvasti harjoittelemaan.

Toisaalta inhimillinen, tunteisiin vetoava tarina on aina kova juttu. Oleellista on osata kirjoittaa se niin, että lukija saa mahdollisuuden samastua ja ymmärtää - tai joskus ymmärtää ajattelevansa itse aivan toisin.

Tutkin tällä hetkellä päätyökseni narratiivista journalismia tablettiympäristössä. Taustalla pyörittelen lehtijuttuideoita ja koulutan toimittajia kysynnän mukaan.

Asun ja työskentelen Hämeenlinnassa, satavuotiaassa kivinavetassa, kolmilapsisen perheen elämäntahdissa. Kun päässä pihisee liikaa, vedän lenkkarit jalkaan ja juoksen pihinät pois.

CV:ni löytyy kotisivuiltani.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

- selviytymistarinat
- imetys, kiintymysvanhemmuus, lapsiperhe, lapset
- keskenmeno, kohtukuolema, lapsettomuus
- kuolema, suru
- journalismi, media
- koulutus, työelämä

Julkaistuja juttuja verkossa

http://www.opettaja.fi/cs/Satellite?c=Page&pagename=OpettajaLehti%2FPage%2Fjuttusivu&cid=1351276519632&juttuID=1355755539632

http://www.suomenlehdisto.fi/blog/2013/10/10/tarinan-opissa/

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.