info
Tue journalismia.

Lea Pakkanen

Lea Pakkanen
 

Esittely + CV

Olen tutkiva toimittaja sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologi/etnografi (VTM, Helsingin yliopisto). Työssäni käsittelen ihmisoikeuksia, kehitystä, konflikteja ja siirtolaisuutta. Kulttuuriset kuriositeetit ja arjen erityispiirteet vetävät minua puoleensa missä tahansa liikunkin.

Toimeksiantajiani ovat olleet mm. Apu, Suomen Kuvalehti, Image, Maailman Kuvalehti, Voima, Vihreä Lanka, Kansan Uutiset, Kotiliesi, Kaksplus, Lily.fi, Kehitysviestintä global.finland, Maailma.net, Mondo, Kirkko & kaupunki, Ylioppilaslehti, Kulttuurivihkot, Rauhan Puolesta, Kimppu-lehti, Pakolainen, Suomen Rauhanpuolustajat, ICAHD Finland, Finnwatch ja Kirkon Ulkomaanapu.

Olen työskennellyt Uruguayssa, Venezuelassa, Israelissa, Länsirannalla ja Gazassa, Myanmarissa ja Thaimaassa sekä useissa Euroopan maissa.

Asun Helsingissä, työskentelen ympäri maailmaa. Työkieliäni ovat suomi, englanti, espanja ja venäjä.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Pitkät reportaasit, jotka antavat tilaa useamman näkökulman valottamiselle, ovat suosikkijournalismiani sekä lukijana että tekijänä. Laadukkaan tekstityön lisäksi rakastan huolella tehtyä kuvajournalismia ja teen mielelläni yhteistyötä valokuvaajien kanssa. Parhaimmillaan teksti ja kuvat muodostavat kokonaisuuden, joka kuljettaa tarinaa useilla tasoilla yhtä aikaa ja tarjoavat lukijalle runsaasti kosketuspintaa sukeltaa aiheen kimppuun.

Tekstiä, valokuvaa, videokuvaa ja infografiikan luovaa käyttöä hyödyntävät multimediaesitykset ovat uusin intohimon kohteeni. Kuinka tarinankerronta voisi kulkea pädeillä ja näytöllä?

Julkaistuja juttuja verkossa

http://apu.fi/artikkeli/pakkotyon-hedelmat
http://www.maailmankuvalehti.fi/artikkelit/13714

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.