info
Toteutettu journalismi
Tue journalismia.

Juho-Matti Paavola

Juho-Matti Paavola
 

Esittely + CV

Maailmasta kiinnostunut tarkkailija, joka satunnaisesti myös kirjaa havaintojaan muiden ihmeteltäväksi. Olen ehtinyt nähdä elämää niin ministeriöiden käytävillä kuin hämyisten varastojen takahuoneissa ja piipahtanut välissä myös nettibuumin aikoihin ketterässä startup-maailmassa. Nykyään pääasiallinen pesti on tutkijana kehittämisyrityksessä, mutta raporttien kirjoittamisen rinnalla journalistisen sisällön tuottaminen kulkee edelleen mukana. Mielestäni hyvä journalismi muistuttaakin usein tutkimusta: juttu paitsi avaa uusia maailmoja lukijalle, myös kertoo, miten nämä ajatukset ovat syntyneet.

Vapaana toimittajana olen toiminut vuodesta 2007 lähtien. Juttujani on julkaistu kaupunkilehdissä ja erilaisissa erikoislehdissä, kuten Museo-lehdessä, Pohjolan Perhokalastajassa ja englanninkielisessä Chasing Silver Magazinessä. Erityisen läheinen suhde minulla on opinahjooni Tampereen yliopistoon ja sen ylioppilaskunnan lehti Aviisin, jonka vakituisena avustajana toimin pitkään.

Heittäytyjän luonne ajaa usein myös laittamaan itsensä likoon jutunteossa ja toisinaan itsensä löytää yllättävistä paikoista, kuten veneen alta tai Kazakstanista. Missä sinä haluaisit nähdä minut seuraavaksi?

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen opiskellut kansainvälistä politiikkaa ja koulutus on antanut myös ensiluokkaiset eväät etsiä merkityksiä maailmanlaajuisissa tapahtumissa. Kansainvälistä politiikkaa löytyy myös Tammelan torilta, kuten eräällä opettajallani oli tapana sanoa. Nykymaailmassa globaali punkeaa lokaaliin, eikä sisäistä tai ulkoista voi erotella toisistaan, joten seuraan yhteiskunnallista kehitystä joka tasolla.

Analyyttisen mielenlaadun omaavana myös erilaiset tiedejutut ovat olleet aina lähellä sydäntä. Teknologian kehitys ja sen vaikutus elämään ja yhteiskuntaan ovatkin usein juttujen aiheina. Yksi merkittävä osa-alue kirjoituksissani on kalastusta, joka on itselleni enemmän intohimo kuin vain harrastus.

Julkaistuja juttuja verkossa

http://www.aviisi.fi/2014/11/isku-yliopistoon/

http://arkisto.aviisi.fi/artikkeli/?num=15/2012&id=6ad6a87

http://arkisto.aviisi.fi/artikkeli/?num=14/2012&id=4f6a81e

http://arkisto.aviisi.fi/artikkeli/?num=13/2012&id=d47f1dd

http://arkisto.aviisi.fi/artikkeli/?num=07/2012&id=7272228

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.