info
Tue journalismia.

Janne Arola

Janne Arola

Blogi, kotisivut

http://jannearola.net/

Sosiaalinen media

Freeluettelo: http://freeluettelo.fi/janne.arola
Twitter: https://twitter.com/j_p_arola

 

Esittely + CV

Olen vuonna 1983 syntynyt jyväskyläläinen vapaa kirjoittaja.

Kirjoitan säännöllisesti Suomen Kuvalehteen, Keskisuomalaiseen, Kauppalehteen, Kuluttaja-lehteen sekä Markkinointi & Mainonta -lehteen. Juttujani on julkaistu myös Journalisti-lehdessä, Imagessa, Sunnuntaisuomalaisessa ja Palvelualojen ammattiliiton PAM-lehdessä. Olen myös toukokuussa avautuvan jyväskyläläisen Torikokous.fi-verkkomedian päätoimittaja.

Toimittajan töitä olen tehnyt vuodesta 2007 ensin palkkatyöläisenä Keskisuomalaisen verkko-, uutis- ja taloustoimituksissa sekä myöhemmin Helsingin Sanomien taloustoimituksessa. Päätoimiseksi freelanceriksi ryhdyin syyskuussa 2012.

Ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen kiinnostunut erityisesti yhteiskunnan ja talouden ilmiöistä ja ihmisistä. Viime vuosina olen kirjoittanut pitkiä juttuja esimerkiksi yksinyrittäjyyden lisääntymisestä, peliongelmista ja maailman ensimmäisestä HIV:stä parantuneesta ihmisestä.

Etsin aiheita, jotka eivät pomppaa esiin päivittäisessä uutistarjonnassa. Arvostan pitkiä, tarinallisia ja huolella tehtyjä juttuja, ja viime aikoina olen intoillut digitaalisen journalismin mahdollisuuksista syventää tarinankerrontaa tavalla, johon paperilehti ei pysty.

Julkaistuja juttuja verkossa

Työnäytteet: http://jannearola.net/about/
Suomen Kuvalehden arkisto: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/author/janne-arola/

 
 

Tilaan hänen tuotantoaan


Tuen tätä journalistia

Kannusta journalistia asettamaan seuraava, kokonaan uusi juttuidea ennakkotilaamalla se. Kun hän asettaa uuden juttuidean, rahat siirtyvät sen tilauspottiin.


 


Summaan lisätään maksunvälittäjän kulut 35 senttiä (esim. 10e = 10,35e.)


Toimitamme sähköpostiisi valmiin sisällön — osoitettasi ei näytetä julkisesti.

Voit tilata ja rahoittaa nimettömästi. Jos haluat, että nimesi (tai edustamasi organisaation nimi) julkaistaan jutun valmistuttua, kirjoita se tähän:

Kommentoi

Vinkkaa toimittajalle juttuidea tai kannusta häntä. Kommentointi onnistuu Facebook-tunnuksien avulla.